Najlakši recept za pečenu janjetinu s krumpirom i kiselim vrhnjem u pećnici. Od začina koriste se origano i crni mljeveni papar.

Sastojci

Mrkva od mesa – 125 g

Krumpir – 350 g

Kiselo vrhnje – 1 tbsp.

Sol – okus

Pepper – okus

Oregano – prstohvat

  • 114 kCal
  • 1 h. 5 min.

Proces kuhanja

Janjetina s krumpirom u pećnici za ovaj recept je vrlo jednostavna za pripremu. Za jedan servis domaćica će provesti 5-7 minuta, plus vrijeme u pećnici – 1 sat. Nema prženja, i ne morate čekati da se pećnica zagrije. Ako imate pećnicu s timerom, janjetinu i krumpir možete kuhati u odloženom režimu. Ipak, mislim da će ovaj recept biti korisni onima koji nemaju lonce (ili koji su previše lijen da ih oprati).

Način pripreme je dobar za svaki dan, a za praznike, kada domaćica nema priliku slijediti peć, a vruće treba pripremiti bez njezine intervencije.

Za jedno serviranje trebamo 120 grama janjetine (imam škakulu), 250-350 g krumpira, 1-2 žlice. kiselo vrhnje, sol, papar i sva sušena trava na okus. Broj sastojaka se povećava razmjerno broju sudionika u obroku, ali pečenje se obavlja u odvojenim obrocima.

Sastojci za janjetinu s krumpirom u pećnici

Izrežite janjetinu na komade sa stranama 3-5 cm.

Izreži meso

Krumpir se čisti, rezati na kriške debljine ne više od 3 cm.

Stavite krumpir

Dodajte kiselo vrhnje i začine, pažljivo pomiješajte sve sastojke tako da su krumpir i meso prekriveni kiselim vrhnjem i začinima.

Stavite kiselo vrhnje i začine

Stavili smo dva kvadrata aluminijske folije križ na križ, stavili smo u njih dio janjetine s krumpirom.

Stavite krumpir s mesom na foliju

Mi gnječimo foliju kako bi dobili zatvorenu “torbu”.

Uvijajte meso i krumpir u foliju

Stavili smo meso i krumpir u foliju u pećnici i peći na temperaturi od 200 stupnjeva 1 sat. To već uzima u obzir vrijeme za zagrijavanje. Janjetina pakirana u foliju može pričekati nekoliko sati za početak pečenja, ili, alternativno, leći u pećnici sat vremena nakon završetka toplinske obrade. Ništa loše se neće dogoditi s njom.

Recepti za janjetinu s krumpirom u pećnici

Janjetina s krumpirom u pećnici bila je uspjeh!

Kao rezultat, krumpir i mesni ukus su ukusni u pećnici: krumpir – mekan, ali ne masti, a meso se ne osuši, ali ne izgleda kao da je kuhano.

Fotografija janjetine s krumpirom u pećnici