Guska, narezane na male komadiće i namočen u luk marinadi, uz pečeni krumpir klinovima – okus ekstravaganca!

Sastojci

Guska – 1 kom.

Krumpir – 800 g

Veliki luk – 2-3 kom.

Rosemary – 1 grana

Crvena paprika

sol

Crni papar u prahu

  • 242 kCal
  • 1 h 20 min.

Proces kuhanja

Jednom davno sam jasno objasnio: za perad pripremiti jako ukusno i dobro, što trebate učiniti s njom barem manipulacije, a glavna značajka – to je sigurno marinirati ptica i podržavati ga u marinadi što više vremena: 6 sati – 12 h – 24 h … Što odabrati marinadu – riječ je o ukusu, nudim i najveći proračun i vremenski testiran, koji nikada neće uspjeti – to je krastavac od lukova.

Dakle, za pripremu guske s krumpirom u rukavu u pećnici, trebamo glavni lik jelo – guska.

Sastojci za gusku s krumpirom u rukavu u pećnici

Pecite to može biti cijeli, to će biti više svečana verzija, ali ako podijelite guska u komade, onda imamo mnogo više praktičnih opcija – od podijeljenog guska može kuhati nekoliko jela.

Izgubimo gusku.

Popije gusku

Izrežite jedan veliki luk i rešetajte drugu. Da, možete uzeti više luk – kao što kažu, ne pokvarite kašu uljem. Komada split guske 1 kg 200 g rešetki sol, papar svježe mljevenom crnog papra, posuti po izboru crvena paprika, dobro pomiješati s lukom, čaša zategnuti plastičnom folijom i uklanjanje guska marinate najmanje 6 sati. Bolje za jedan dan.

Sjeckajte luk

Oprati krumpir, čist. Ovisno o veličini gomolja, veliki – rezati u 4 dijela, a manji – na 2 dijela. Sol, sezoni sa začinima, pomiješajte.

Izreži krumpir

U pakiranju za pečenje stavite guske meso zajedno s marinadom od lukova, pripremljenog krumpira, grančicom ružmarina. Spojite paket i probajte čačkalicu na nekoliko mjesta.

Stavite meso i krumpir u rukavac za pečenje

Pecite gusku s krumpirom u rukavu u pećnici na temperaturi od 190 stupnjeva 1 sat i 20 minuta. Približno vrijeme je definirano kako slijedi: za 1 kg mesa – 1 sat pečenja.

Spremna guska s krumpirom u rukavu u pećnici

Meka guska meso u luk marinadi i pečeni krumpir klinova natopljenih mesa sok sa začinskim biljem – to je nestvarno ukusno!

Guska recept s krumpirom u rukavu u pećnici

Bon appetit!

Fotografija guske s krumpirom u rukavu u pećnici

Guska s krumpirom u rukavu u pećnici