Prema ovom receptu, meso je pečeno u foliji i ukusno, sočno i aromatično. Pobjednički recept, isprobajte!

Sastojci

Govedina (pulpa) – 750 g

Temeljni korijander – 0,5 tsp.

Kumin – okus

Pepper – okus

Umak od soje – 3-4 žlice.

Sol – okus

Češnjak – 3-4 zuba

  • 186 kCal
  • 5 sati i 50 minuta.

Proces kuhanja

Goveđa pečena u pećnici u foliji je ukusna mesna jela, koja se može poslužiti i vrućom i hladnom. U vrućem obliku, izvrsno je za sve ukrase, u hladnoći – to je izvrstan snack za sendviče i lagane obroke.

Meso se može peći s komadom od 500 g do 1,5 kg. Veliki komad treba biti pečen najmanje 2 sata. Uzeo sam komad goveđeg mesa težine 750 g i pečem za 1 sat i 20 minuta. To je bilo dovoljno. Začini se mogu odabrati prema vašem ukusu, onome što više volite.

Pečenje govedine u pećnici u folija, pripremite svu hranu. Iz specijaliteta koristio sam korijander, crni papar i kumin.

Sastojci za govedinu pečenu u pećnici u foliji

Meso je dobro isprati pod tekućom vodom, staviti na papirnati ručnici, dobro osušeni.

Isprati i osušiti meso

U spremniku u kojemu će odabrani komad mesa stajati, iscijediti češnjak i sipati umak od soje, izmiješati. Ulijte papar, korijander i kumin, možete dodati malo soli – sve ovisi o umaku od soje, ako ima dovoljno soli u njemu.

Napravite marinadu

Stavite meso u pripremljenu marinadu, dobro masirajte ruke, protrljajte marinadu u meso. Pokrijte posudu s poklopcem i pustite marinirati 2 sata na sobnoj temperaturi. Marini može i 6-7 sati, ali tada se kapacitet treba očistiti u hladnjaku. Na primjer, možete odstrijeti meso od večeri, a ujutro ga ispeći za doručak.

Marinirati meso

Kada se meso pere, stavite je na foliju u sredini i dobro ga omotajte. Bolje je saviti foliju na pola i popraviti ga sa svih strana. Valjani meso treba staviti na pladanj za pečenje ili u kalup.

Stavite meso u foliju

Pećnica se zagrijava do 250 stupnjeva i stavlja meso u nju 10 minuta, zatim spusti temperaturu na 180 stupnjeva i peče još 1 sat i 20 minuta. Usredotočite se na pećnicu i odabrani meso.

Uvijajte meso u foliju

Meso malo ohladi, a zatim izbacite foliju. U procesu pečenja, dobit ćete mnogo sokova od mesa, koji se može dodati kaši ili krumpira.

Pecite meso

Izrežite meso oštrim nožem.

Izrežite pripremljeno meso

Ukusna govedina, pečena u pećnici u foliji, spremna!

Gotova govedina pečena u pećnici u foliji

Recepti od govedine pečeni u pećnici u foliji

Fotografija govedine pečene u pećnici u foliji

Bon appetit!