Bigos je popularno poljski jelo od svježe ili kiseli kupus s raznim dodatcima – meso, gljive, kobasice, kobasice …

Sastojci

Bijeli kupus – 350 g

Piletina (filet) – 300 g

Pasta od rajčice – 70 g

Sol – okus

Pepper – okus

Luk – 1 kom.

Mrkva – 1 kom.

Suncokretovo ulje – 100 ml

Voda – oko 300 ml

  • 149 kCal
  • 2 sata

Proces kuhanja

Pileći kupus s mesom, poznat i kao bigus (ili bigos), često kuham. Dakle, nedavno sam kuhala Bigusa s svinjetinom, a danas kuham s piletinom. Srećom, ovo poljski jelo znači puno opcija, tako da možete sigurno fantasirati i ne usredotočiti se na strog recept, ali na svoje sposobnosti i preferencije.

Ako postoje gljive, zatim receptu za bigus s piletinom, možete ih dodati (šampinjoni – na kraju, oni se brzo pripremaju). Također možete dodati kobasice ili kobasice. Dopušteno je napraviti bigus od kiselog kupusa ili kiselo sa svježim. Danas ću vam reći kako pripremiti bigus od svježeg kupusa s piletinom.

Sastojci za biguf kupus s piletinom

Za bigos smo najprikladniji pileća prsa. Pileći fileti moraju biti izrezani u male komadiće.

Odrezati piletinu

Stavite ga u tavu i pržite u mršavom ulju.

Pecite piletinu

Dok je cijeli sir od prženja, odrezat ćemo luk i pokušati iscijediti mrkvu. Kad se piletina malo prži, dodajte mu slomiti mrkvu i luk i zajedno pržite.

Dodajte mrkve i luk

U međuvremenu, imat ćemo samo vremena za rezanje svježeg kupusa. Pokušavam izrezati razrjeđivač kupusa, to je vrlo lako napraviti s posebnim nožem.

Izrežite kupus

Za prženu piletinu s lukom i mrkvom dodamo kupus.

Stavite kupus u tavu

Napunite sadržaj posude s vodom da malo pokriju kupus. Solim, papar. Dodajte rajčicu. Koristim gustu paste od rajčice. Ako postoji, onda možete koristiti kuću. Donijeti kuhati, a zatim pokriti s poklopcem i pecite na laganoj vatri za jedan i pol do dva sata. Pileći brzo udaraju pa se usredotočimo na mekoću kupusa.

Stavite tijesto od rajčice

U gotovom kupusu dodati ćemo okus zelje – kopra, peršin, zeleni luk.

Stavite zelje

Bigus s piletinom i svježim kupusom je spreman. Ovo je prilično neovisno jelo koje se, međutim, može poslužiti uz krumpir.

Fotografija bigufa od svježeg kupusa s piletinom