Marinada za janjetinu s detaljnim objašnjenjem kako marinirati nogu janjetine za pečenje u pećnici i za ono što je učinjeno.

Sastojci

Stražnja noga ovna ili janjetine – 1 kom.

Bijelo vino – 500 ml

Češnjak – 3 češnja

Velika sol – 1 tbsp.

Biljno ulje – 3 predmeta l.

Začini: timijan, ružmarin, origano

  • 209 kCal
  • 5 sati

Proces kuhanja

Koristim marinadu za janjetinu u peći ne često, ali još uvijek ga koristim. Nedostaci ove metode pripreme su vrijeme. Ovan nije piletina. Da biste ispravno marinirali veliki komad mesa, trebate barem nekoliko sati, a pod nekim receptima – i danima. Značajan plus – meso je vrlo nježno.

Upoznala sam mišljenje da, samo, uklanjaju samo loše meso kako bi sakrili nedostatke, ili da ukapljivanje čini gumu od janjetine. Iskreno, nikad se nisam suočio s drugima. I “loš” ovčetina nikada nije bila u njezinim rukama. To je ono što mariniranje sa začinima doista – mijenja miris mesa. tj ako je meso previše jaki miris peciva koji vam se ne sviđa, onda će mariniranje pomoći. Ako je miris, naprotiv, slab, gotovo ne odsutan i želite ga zadržati – treba izbjegavati jake specijalitete, bolje je to učiniti čistom solom i paprom. Pa, sada pogledajmo jasan primjer, kako marinirati nogu s nogu za pečenje u pećnici?

Sastojci za marinadu za janjetinu u pećnici

Prvo, treba ukloniti vanjski film i eventualno ukloniti višak masnoća. Što je “višak masnoća”? Ako ćete jesti janjetinu, onda ne možete imati višak masnoće na nozi. Ali ako je hladno, onda ima smisla izrezati debeli jastuk, hladno je bezizražajno.

Ukloni iz vene vene

Ako imate istu veliku jagnutu nogu kao i moja (na kralježnici), tada još uvijek ima kosti kralježnice i zdjelice. Mariniranje ovdje, strogo govoreći, nema ništa za napraviti, samo tako da će biti prikladnije od rezanja. Uklonimo glavu femura iz zgloba, sve preostale kosti iz debelog dijela komada su izrezane. Može se koristiti za kuhanje bujona.

Ukloni kosti

Marinada u našoj zemlji sastojat će se zapravo od dva dijela – od tjestenine i vina. Za tjesteninu čisti češnjak i protresimo solom i biljem, dodamo biljno ulje, u tijesto. Sa svježim biljem, rasturiti lišće iz grančica, grube grančice da bacaju, u ovom receptu nisu potrebne.

Kombinirajte maslac, češnjak, sol i začini

Probijamo nekoliko velikih džepova u mišićima. Vidite kako je moj nož došao duboko, i koliko je to masnoća? Stvarno velika, ne kao smeće.

Probijte meso nožem

Čajna žličica distribuira tjesteninu sa začinima kroz džepove.

Stavite marinadu u meso

S ostatkom tijesta prekrivamo čitavu površinu stopala. Ovdje možete dodati malo više ulja i soli.

Za pokrivanje mesa s marinadom

Stavili smo stopalo u neki duboki spremnik i napunili ga bijelim vinom. Da, baš na vrhu svježe razmazene tjestenine. Zatvorite spremnik zajedno s nogu na vrhu filma i marinirati janjetinu u vinu na sobnoj temperaturi 2-3 sata, povremeno ga okrećite (film će morati biti uklonjen i ponovo dodan svaki put, pa je potrebno nešto bolje). U hladnjaku možete marinirati na taj način i duže.

Stavite meso na lim za pečenje

Dati sam izračunavanje vremena pečenja janjetine u drugom receptu, tamo je sve napisano vrlo detaljno, ne vidim razloga ponoviti ove informacije ovdje. Jedina stvar je voditi marinadu u kojoj je noga marinirana. U tom smislu, uhvatite je od njega, ispeći je na limu za pečenje bez marinade, i pokupiti u posudu, a zatim ga upotrijebiti za zalijevanje, ako je potrebno. Vrijeme pečenja se ni na koji način ne mijenja, što sa mariniranjem, što bez.

I rezultat nakon pečenja bit će malo drugačiji, to je to. Vidite li razliku u boji i teksturi mesa? Pod nogu, obično uvijek koristim isti temperaturni režim, tj. sve je razlika marinada. S njim je moja janjad bila doslovno blijeda ružičasta.

Pečena janjetina

Pa, uspio sam zavesti nekoga da pokuša naborati nogu za pečenje u pećnici?

Recept za marinadu za janjetinu u pećnici