Quail egg er en vidunderlig kostprodukt, som ganske rigtigt erstatter kyllingæg fra markedet. Hvorfor? Ja, fordi det er i den vagtler æg indeholder disse mikronæringsstoffer, som folk har brug for det i vores århundrede – i en tid med avanceret teknologi, halvfabrikata og denatureret frygtelig unaturlige smagspræferencer. Det vil sige, alle de relevante sporstoffer og vitaminer i et enkelt produkt (trods den tilsyneladende absurde i denne tilgang).
Hvoraf sådanne konklusioner? Nå, nu vil vi forsøge at sætte alt på plads. Og start som normalt med den kemiske sammensætning.

Kemisk sammensætning af vagtelæg

værdi Beløb pr. 100 gram
Calorisk indhold af vagtelæg 168 kCal
fedtstoffer 13,1 gram
proteiner 11,9 gram
kulhydrater 0,6 gram
vand 73,2 gram
kolesterol 600 mg
vitaminer A, B1, B2, B6, B9, E, PP, Kholin, Beta caroting
mineraler Kalium (144 mg.), Calcium (54 mg.), Svovl (124 mg.), Magnesium (32 mg.) Natrium (115 mg.), Fosfor (218 mg.), Jern (3,2 mg). , Kobber (112 μg), mangan (0,03 mg).

Quail egg: nyttige egenskaber

Hvad der ikke er til stede i vagtelæg … Når vi ser sådan en overflod, kan vi antage, at dette produkt er i stand til at helbrede en person fra snesevis og endda hundredvis af lidelser. Men er det muligt?

Nu er mange eksperter, og på samme tid, og charlataner af alle striber siger, at vagtelæg er i stand til at forbedre vision, fjerner radionuklider, øger styrken, etablere fordøjelsen, styrke immunforsvaret, knogler, tænder, negle og hår, for at bekæmpe virale og bakterielle infektioner, stimulere normal nervøsitet og endda forbedre folks intellektuelle evner.

For meget plus for sådanne små testikler? Måske. Men i alle eksperters tænkning er der en afklaring – for at få den effekt, du har brug for at spise mindst 100, og endda 200 vagtelæg. Og gør det i en temmelig lang periode – fra en måned til et år. Og mere … spis æg hver dag, ikke mangler modtagelse af denne vidunderlige “medicin”. Desuden skal æggene nødvendigvis være fugtige, ellers vil løveandelen af ​​alle nyttige stoffer simpelthen blive ødelagt.

Nå, nu har du alle de nødvendige første data for en passende vurdering af de nyttige egenskaber hos vagtelæg. Og nu giver det mening at tale om dem mere detaljeret.
Det antages, at indtagelsen af ​​vagtelæg i den daglige kost bidrager til hurtig bortskaffelse af ARI, astma, lungebetændelse samt fra hovedpine og anæmi. Desuden hjælper æg af vagtel med gastrit og mavesår i mavetarmkanalen.

Der er også den opfattelse, at vagtelæg kan helt opfylde funktionerne til sedativer og stimulanter, fordi de er i stand til at stabilisere nervesystemets og hjernens aktivitet selv under de mest stressende situationer.

Anvendelige vagtelæg og dem, der lider af hjertekarsygdomme, har lave niveauer af hæmoglobin i blodet, kæmper med cancer og har vanskeligt ved at regulere hormonal niveauer (på grund af den positive effekt på skjoldbruskkirtlen).

Anbefal vagtler æg og børn, og bogstaveligt talt alle. Én – for at fremskynde vækst og udvikling, den anden – for at stimulere hjernens aktivitet og forhindre rickets (i vagtelæg, er D-vitamin indeholdt i fordøjelsesformen). Giv ikke vagtelæg til børn, der endnu ikke har “banket” og et år. For deres fordøjelsessystem er ikke klar til at modtage sådanne produkter. Selv om nogle læger stadig tillader brugen af ​​vagteluler i denne alder. Så beslut dig selv …

Gravide, ifølge læger, kan vagtel æg også spises dagligt (2-3 stykker om dagen). Dette vil fjerne manglen på mikronæringsstoffer og hjælpe med at opretholde kvindernes hormonelle baggrund i en mere eller mindre stabil tilstand. Desuden hævder nogle, at med vagtelæg som morgenmad er nemmere at tolerere toksikose.

Vi bemærker også, at vagtelæg har en meget værdifuld skal, som består af calcium, som er i en form, der er let tilgængelig for menneskekroppen. Bare ved: Dette gælder kun for shell af et rå æg. Når varmebehandlet bliver dette kalcium en ubrugelig “kridt”. Så tokithe skaller af rå æg, bland dem med citronsaft og spis på sundheden.

Endnu en gang gør vi opmærksom på: Til medicinske formål anbefales rå quail-æg at blive spist dagligt uden afbrydelser i flere måneder. Og bortset fra andre fødevarer – helst en halv time før morgenmad.

Urtelæg: skadelige egenskaber

Helt ærligt ingen skadelige egenskaber i vagtelæg. Men sådan kan tilskrives en temmelig høj allergenicitet (på trods af troen på charlatans). Quail-ægproteinet er forskelligt fra et kyllingegns protein, men det betyder ikke, at det er mere sikkert. Desuden jo mere du spiser quail æg, jo højere er dine chancer for at manifestere allergiske reaktioner fra dette produkt.

Så hvis du er tilbøjelig til allergi, så tænk omhyggeligt, før du starter en lang “behandlingsforløb” med dette folkemedicin.

Det er også vigtigt at forstå, at ethvert æg er et proteinprodukt. Derfor kan de med visse sygdomme i lever og nyrer ikke spises.

Fordel og skade på rå quail æg

Hvad angår råquail-æg, er der altid mulighed for infektion med salmonella (igen på trods af den modsatte mening af charlatans). Derfor vælger du omhyggeligt leverandøren af ​​æg eller koger dem altid.

Allergiske reaktioner af råæg til at tjene sværere end termisk behandlet. Derfor er rå æg endnu sikrere end kogte, bagt eller stegt.

I andre henseender falder fordel og skade på råquail-æg helt og helt sammen med det der er skrevet ovenfor. Desuden indeholder rå æg flere gange mere nyttige fordøjelige stoffer end de samme æg, men er termisk behandlet.

Kogeprogram

Faktisk er vagtelæg – en fuld erstatning for kyllingæg. Derfor kan de tilføjes overalt: fra omeletter og salater til mayonnaise og bagning.

Det vigtigste er at forstå, at vagtelæg er mindre i størrelse, og de skal koges mindre: 1-2 minutter – blødkogt, ca. 5 minutter – kogt.

Vigtigt! Vi anbefaler på det kraftigste kun at spise madvagtelæg, på trods af at de teoretisk kan opbevares i køleskabet i 2 måneder. Og spis ikke, tak med æg med en skinnende skal. For de er ikke ligefrem friske.

Opskrifter af retter fra vagtler æg