Nogen virkelig tror på fordelene ved kylling bouillon og hædersbevisninger kun kylling kebab, og nogen mener, at kyllingen bogstaveligt er fyldt med antibiotika, hormoner og noget andet (men absolut skadelig og frygtelige), men fordi det er nødvendigt at have kun soja hotdogs og majs . Meninger af millioner. Men virkeligheden er, at kyllingekød kun er et diætprodukt, der er tilgængeligt for næsten alle mennesker på jorden.
Og ligesom enhver anden fødevareprodukt har kyllingen både plus og minus. I dem vil vi forstå, straks efter at vi lærer at vælge kyllingekød og diskutere formålet med hver del af slagtekroppen …

værdi Beløb pr. 100 gram
kalorier 108 kCal
fedtstoffer 1,65 gram
proteiner 23,2 gram
kulhydrater 0 gram
vitaminer A, Bl, B2, B3, B4, B5, B6, B9, B12, E, K
mineraler Kalium (239 mg.), Calcium (12 mg.), Magnesium (27 mg.), Natrium (68 mg.), Fosfor (187 mg.), Jern (0,73 mg.), Selen (mcg 17,8 ), Zink (0,97 mg), Kobber (40 μg), Mangan (18 μg).

Hvordan vælger jeg en kylling i butikken?

Vi vil nævne at under ordet “butik” menes ethvert handelspunkt, hvor kyllingekød eller biprodukter sælges. Uanset om det er et marked, et boutique i nærheden af ​​en vej eller et supermarked.

Så lad os komme i gang.

For at vælge en ægte kvalitetskylling skal du kun have et “værktøj” – øjnene. Hvorfor kun øjnene? Ja, fordi næsen i denne situation er simpelthen ikke i stand til en tilstrækkelig vurdering af: frosne kyllinger lugter ikke, og den “friske” kan smøres nogle muck, maskering dårlig lugt.
Hvis du med et mirakel stadig lykkes at lugte de rotte ting, så er det bedre at nægte at købe en sådan kylling.

Ved øjnene kan du se farven på huden af ​​en kylling, som du næsten altid kan forstå, et godt produkt før dig eller forkælet. En normal kylling skal have hvid hud. En lidt gullig farvetone er også tilladt. Hvis kyllingens hud er dækket af pletter (uanset hvilken farve), så er det bedre at omgå en sådan kropsside.

Dette fører os til den konklusion, at du kun skal kigge på kyllinger i gennemsigtige pakker, hvorigennem du i det mindste kan se noget.

Derudover bør en sund kylling have afrundede hofter og bryst, lyserødt kød og en normal forfatning (uden åbenlyse fejl).

Kylling i køkkenet

Købt kyllingen, på trods af sin beskedne størrelse, bør opdeles i mange stykker, så hvert stykke anvendes til fremstilling af visse retter (medmindre du planlægger at stege en kylling som en helhed, naturligvis).
Fileter, lår og kalve af ung kylling går normalt til koteletter, salater, koteletter, pilaf og gryderet.

Kylling giblets og tilbage giver en fremragende smag til alle slags bouillon og supper. Og jo ældre kyllingen bliver, desto mere bouillon bliver bouillon.

Derudover kan den første skære fra kyllingen fjerne huden og fyld den med svampe, hakket kød eller kartofler.

Og nu kan du tale om fordelene …

Brugen af ​​kyllingen ligger i dets aminosyresammensætning, især i en stor mængde glutamin, som sammen med vitamin B3 stimulerer nervesystemet og nedsætter kroppens celler.

Ud over den værdifulde aminosyresammensætning er kyllingen meget rig på calcium. Men det værdifulde calcium er ikke indeholdt i selve kødet, men i bløde knogler og brusk, som meget let tygges.

Og vigtigst af alt, proteiner, vitaminer og mineraler (herunder calcium) perfekt absorberes af det menneskelige legeme, forebygge sådanne sygdomme som gigt, mavesår, diabetes, gigt, åreforkalkning, forhøjet blodtryk og nogle hjertesygdomme.

Hvad angår minuserne af kylling, er der kun to af dem: antibiotika og hormoner. Sandt nok er disse minuser i dag karakteristisk for ethvert kød “udvindes” på en industriel måde.

Det er vigtigt at: Køb ikke hjemmekyllinger, fordi der er stor sandsynlighed for at afhente salmonella. Nå, hvis du virkelig købte den, så steg kyllingen “til udmattelse” …

Hvad skal man lave med kylling?

Kylling bagt i ovnen

Stewed kylling

Stegt kylling

Andet kyllingkursus

Shish kebabs

Retter fra kyllingaffald

Supper med kylling

Salater og snacks med kylling

Koteletter og nuggets fra kylling

Kylling i multivariatet