A fagyasztott fehér gombákból készített gomba krémleves egy finom étel, amelyet nemes gomba készít. Ajánlom!

Az összetevők

Fehér gomba (fagyasztva) – 400 g

Burgonya – 470 g

Hagyma – 100 g

Víz (vagy zöldségleves) – 1-1,2 l

Krém (10% vagy 20%) – 200 ml

Növényi olaj – sütéshez

Só – ízlés szerint

Pepper chum – ízlés szerint

  • 46 kCal
  • 50 perc.

Főzés

A régi időkben a “gombákat” ehető gombáknak nevezték, nagyjából ez a szó a leginkább méltónak tartotta a fehér gombát. A “fehér” nevet azért nevezték el, mert a hús nem változtatja színét a vágásnál, és főzéskor és szárításkor nem sötétedik.

A fehér gomba a növényi fehérje hasznos forrása. Nemcsak friss formában fogyaszthatók (főtt és sült), hanem száraz, marinált és fagyasztva is.

Próbáljon finom gomba leves pürét készíteni a fagyasztott fehér gombafélékből. A leves aromája és kényes konzisztenciája valószínűtlen, hogy bárki közömbös legyen.

Készítse elő a termékeket a listán.

Hozzávalók a gombás leves pürékhez fagyasztott fehér gombákból

Finoman apróra vágott vöröshagyma olajban.

Süssük a hagymát

Adjuk hozzá az apróra vágott gombákat a hagymákhoz, és főzzük 10 percig. A fagyasztott gombákat előzetesen felolvasztják a hűtőszekrényben, a folyadék lecsapódik.

Tegye a gombákat

Öntsön vizet vagy húslevet egy serpenyőbe, forraljuk fel. Ezután a serpenyőből a serpenyőbe toljuk a gomba és a hagyma keverékét, adjuk hozzá a hántolt és aprított burgonyát (így gyorsabb lesz a főzés). Tegyük fel a tűzre, forraljuk fel, adjunk sót, főzzük, amíg a burgonya kész.

Tegye a burgonyát és a gombát hagymával

Amikor a burgonya készen van, a serpenyőben lévő folyadék legnagyobb része egy másik tartályba kerül. A keverő segítségével öntjük a serpenyő tartalmát.

Tiszta leves

Öntsük fokozatosan a fennmaradó folyadékot, keverjük össze, tegyük fel a tűzre, forraljuk fel.

Öntsük a vízbe

Öntsük a tejszínt, adjunk hozzá a borsot, és ha szükséges, sót, keverjük, forraljuk fel, vegyük ki a serpenyőt a tűzből.

Öntsük a tejszínt

A fagyasztott gombákból készült aromás gombás levespürék készen áll. Egyszerre kész levest használunk, zöldekkel díszítve.

Fénykép gomba leves püré fagyasztott fehér gomba

Recept gombás leves püré fagyasztott fehér gomba