A levesburgonya kiváló étel. Készülnek egyszerűen, de kecsesen és ízletesekké válnak. Készítsen és értékelje a csirkehúsleves gombával …

Az összetevők

Csirke – 0,8-1 kg

Sárgarépa – 400 g

Burgonya – 400 g

Sárgarépa – 150 g

Hagyma – 1 db.

Víz – 1,5 l

Növényi olaj – sütéshez

Só – ízlés szerint

Pepper Ch.M. – ízlés szerint

  • 55 kCal
  • 1 óra

Főzés

A csirke és a gombák egy klasszikus kombináció a levesekben. Biztos vagyok benne, hogy minden háziasszonynak kedvenc receptje van egy ilyen levesnek.

Felhívom a figyelmedet az egyik levesre – vastag és bőséges levespüré a csirkéből és a borsóból. Továbbá, ez a levespor számos ízanyagot tartalmaz, így az egyszerűen használható a főzéshez.

Készítse elő a termékeket a csirke levesburgonyával, champignonnal.

Hozzávalók a csirke és gomba leves pürére

A csirkét jól mossuk, levágjuk, hideg vízzel töltsük fel, és helyezzük a tűzhelyre. Forraljuk fel, távolítsa el a megjelenő habot. Add hozzá a sót és főzzük a kis tűz csirkehús 40-50 percig.

Helyezzük a csirkét a vízbe

Míg a csirkét főzni, apróra vágni a hagymát, a sárgarépát egy résszel felemelni. A sütőben a fűtött olajjal tegye fel a zöldségeket, és 2-3 percig sütjük.

Süssük a hagymát és a sárgarépát

Adjunk hozzá gombákat, vágjuk lemezekre, és folytassuk a sütést további 5-7 percig.

Tegye a gombákat

A húst levesszük a húslevesből és lehűtjük. Húsleves szűrő.

A fazékba öntse a fűtött húsleves egy részét, helyezze el a finoman apróra vágott burgonyát és a serpenyő tartalmát. Forraljuk fel, csökkentjük a hőt és főzzük, amíg a burgonya kész.

Hagymát önteni

Hideg hússal eltávolítjuk a bőrt, eltávolítjuk a csontokat. A húst szálakra osztják, vagy apró darabokra vágják, és egy serpenyőbe rakják. Addig adagolja a hús mennyiségét a serpenyőbe.

Tegye a csirkehúsot

Blendert a tálatartalmak áztatják, fokozatosan öntve a maradék levest. Aztán visszaadjuk a serpenyőt a tűzbe, forraljuk fel, de ne forraljuk. További 2-3 percet főzzünk.

Tiszta leves

Kész savanyú pürét a csirke és a champignons szezon borssal és öntsük a lemezekre.

Fotó leves-püré csirke és champignons

Recept levespürére a csirkéből és a champignonokból