Egy részletes útmutatóval, még egy kezdő szakács is képes lesz főzni egy szilva lekvár-öt perces snack nélkül télen különleges nehézségek nélkül.

Az összetevők

Szilva – 1 kg

Cukor – 700 g

  • 228 kCal
  • 30 perc.

Főzés

Az illatos szilva lekvár minden rajongójához feltétlenül szükség van egy ilyen receptre a kulináris malacka bankjában. A sonkát nagyon gyorsan elkészítik, majd desszertekhez, gabonafélékhez, és egy csésze forró tea hozzáadásával, és egy pörkölt is nagyon ízletes. A szilvás lekvár 5 percig gödrök nélkül süthet tekercset, pite-t és süteményeket, fánkokat és bageleket. By the way, ez az előkészítés módja használható alapként, ez magában foglalhatja a kakaót, csokoládét, diót, almát, fahéjat, citromot és narancsot is. Mindegyik további termék sokszínűvé teszi az ízt, és talán ezek közül néhány lehetőség végül kedvencké válik.

Annak érdekében, hogy főzni egy finom jam-pyatiminutku a szilva nélkül gödrök, meg kell használni cukrot és közvetlenül szilva. A gyümölcsnek érett, édes, esetleg enyhén túlérettnek kell lennie. Azonban a szilvákat nem szabad elrontani, gyűrött oldalakkal. Ha vannak szárak vagy levelek, le kell vágni őket.

Összetevők 5 mm-es lekvárból szilvák nélkül

A szilvákat meg kell mosni. Ezután egy éles késsel vágja le az összes mosdót és vegye le a kőből. Az elakadáshoz nem lehet félre vágni a szilvát, hanem finomabban.

Vegye ki a csontkagylót

A mosogató felét megszórjuk cukorral. Meg tudod adni legalább egy pár órát állni, és még több – négy óra, hogy a szilva hagyja a lé.

Pour cukrot

Kezdje el forralni a szilvákat, és ezzel párhuzamosan a sterilizált üvegtartályokat. Könnyebb a 300-500 ml-es kis üvegedényeket venni. Számos módon sterilizálható, például egy mikrohullámú sütőben vagy egy forraló vízben. Az előcsomagolást alaposan meg kell mosni, lehetőleg szódabikarbónával és öblítéssel. A kupakot meredek forró vízzel le kell fedni vagy 5-10 másodpercig forralni kell a serpenyőbe.

A szeleteket egy serpenyőben fel kell forralni a szirupban, majd főzzük őket, kevergetve kb. 5-7 percig. Ha megjelenik a hab, távolítsa el.

Cook jam

Rendelje el a szilva lekvár-pyatiminutku steril edényekben gödrök nélkül. Görgessen át vagy óvatosan kupakolja be előkészített fedéllel.

Helyezze az elakadást az üvegbe

Ezután a lekvárt üvegeket teljesen felhúzhatjuk.

A recept az ötvenes szilva szilvákból készült szilva nélkül

Egy nap elteltével cserélje ki az elakadást öt perccel a mosogatóból egy hűvös sötét helyre további tároláshoz.

Photo jam - öt perces a szilánkoktól