A szilva, a diófélék, a citromhéj és a fekete tea hozzáadásával főzött szilva – illatos, hasznos és nagyon ízletes házi tuskó

Az összetevők

Szilva – 1 kg

Diófélék – 100 g

Pektin / gélesedő keverék – 1 csomag

Cukor – 0,5 kg

Fekete tea – 1 csomag vagy 1-2 ts.

Citrom – 0,5 db. (Peel)

  • 180 kcal
  • 15 perc.

Főzés

Ma szeretnék megosztani veled egy receptet az egyszerű és hasznos betakarításhoz. Készítsünk egy illatos és finom szilvát a régi francia recept szerint – hozzáadásával diófélék, citromhéj és fekete tea.

A szilva lekvár előkészítésének sajátossága, mint valójában bármely más készlet, az, hogy a hagyományos gyümölcsök és cukor mellett a gélképző komponenst – a gyümölcs pektint – hozzá kell adni a billetbe. Ez a hozzáadás nemcsak a tuskót nagyon ínycsiklandozó textúrává teszi, hanem jelentősen csökkenti a sütési időt és a cukor mennyiségét a kompozícióban.

Ez a francia szilvaméret, véleményem szerint, különösen sikeres a fűszerek és a fűszerek kombinálásában. Mérsékelten édes, gazdag természetes ízzel és szilvával. A citrom finom illata, a fekete tea “füstös” jegyzete és a pirított dió étvágygerjesztő ízlése csak a szilva természetes ízét hangsúlyozza és árnyékolja, anélkül, hogy minden figyelmet zavarnának. Az ilyen konfekció az asztal igazi dekorációja. Vastag, rubinvörös, viszkózus és fényes – valóban fényűző desszert! Próbálja ki!

Fénykép a szilva egyszerű gyümölcsével diófélékkel

Készítse elő az összetevőket a listán.

Hozzávalók a szilvák egyszerű gyümölcséhez, diófélékhez

A csavaranyákat nagydarabot vágjuk egy késsel, majd néhány percig sütjük száraz serpenyőben, amíg az aranysárga színű és a mogyorós ízű.

Shred dió

Készítsen fedőket és konzervdobozokat a megőrzésre. Alaposan mossa meg az edényeket szódával, majd sterilizálja őket párban, sütőben vagy mikrohullámú sütőben. Fedjük le a forralást 3-5 percig.

Sterilizálja a bankokat

Alaposan mossa le és öblítse le a szilvát. Távolítsa el a csontokat, és vágja a húst apró darabokra vagy negyedekre.

Vágott szilva

Mérjük meg a kapott gyümölcsmennyiséget, és mérjük meg a szükséges mennyiségű cukrot. Az arányokat a gyártó által a gélesedő komponensre vonatkozó ajánlások alapján kell kiválasztani. Citrus pektin 2: 1 arányban van, vagyis minden kilogramm vízleeresztett szilva esetében 0,5 kg cukrot és 1 csomag pektint.

Mérje meg a szükséges mennyiségű cukrot

A gyümölcs teljes tömegének fél vagy kétharmadát, keverőgépben őrölni.

Mérjük meg a szilva

Öntsük az így kapott gyümölcs burgonyapürét egy serpenyőbe, serpenyőbe vagy más széles tálba, amely alkalmas gyümölcsök főzésére. Adjuk hozzá a többi gyümölcsöt, vágjuk szeletekre.

Csatlakoztassa a szilva darabokat szilva pürével

Keverjük össze és adjunk hozzá pektint. A csomagon feltüntetett utasításokat követve 2 evőkanál előkevert pektint alkalmaztam. cukor.

Öntsük a pektint

Annak érdekében, hogy a lekvárt még több étvágygerjesztő íz és íz legyen, használjon fekete teát és citromot. Vágja le a héjat egy negyednyi nagy méretű citromcsíkkal – nagy darab héjak könnyebben megtalálhatók és kivonatolhatók a kész gyümölcsből a megőrzés előtt. Adjuk hozzá a rostokat és a teát a gyümölcskeverékhez.

Vágja le a citromot

Folyamatos keverés közben a gyümölcstömeget felforraljuk. Adjunk hozzá cukrot és alaposan keverjük össze.

Pour cukrot

Folytassuk a keverést közepes hőség hatására, forraljuk fel a keveréket, és forraljuk még 3 percig, majd a kapott habot eltávolítjuk.

Cook jam

Kapcsolja ki a tüzet, vegye ki a zest és a teát. Adjuk hozzá a pirított anyákat, és keverjük össze újra.

Öntsük a szilvaméretet a sterilizált edények fölé. Zárja le az előkészített fedőt, és tekerje fel őket. Fordítsa le a dobozokat lefelé, és hagyja 5 percig. Ezután térjen vissza az eredeti helyzetbe, csomagolja be és hagyja teljesen lehűlni.

Töltsd át a birtokot a bankba

A szilva készítése kész! Élvezze a teát inni!

Recept egyszerű diófélékhez