Ovaj recept za lijenu lasagna pogodan je za sve početne hostese. Posude se pripremaju od pita kruha i mljevenog mesa.

Sastojci

Tanak lavash – 1,5 kom.

Svinjsko meso – 380 g

Šampinjoni – 6 kom.

Luk – 0,5 kom.

Tvrdi sir – 100 g

Kiselo vrhnje – 4 žlice.

Rajčice – 2 kom.

Povrće ulje – 50 ml.

Suhe talijanske biljke – okus

Sol – okus

Crni mljeveni papar – za okus

  • 230 kCal
  • 40 min.

Proces kuhanja

Lasagna je složena i višestupanjska jela, a želim vam ponuditi recept za lijenu lasagna, koja će za pripremu nekoliko puta manje. U lijeni lasagne, listovi tijesta zamjenjuju se tankim lavashom, vrlo je prikladan, uvijek i sve je dostupno. Kao rezultat toga, vi ćete lisnato ukusna lonac s mnogo preljeva, rastopljeni sir i ukusne zapečene kore, tj lijen lasagna. I više slojeva postoje, učinkovitiji će lazanje, tako da možete sigurno dvostruko sastojke!Za pripremu lazanje lijeni, uzeti tanku pogačicu, svinjetina govedina, gljive, luk, tvrdi sir, kiselo vrhnje, rajčica, biljno ulje, talijanski suho bilje ili suhu bosiljak, sol, mljeveni crni papar.

U tavi za prženje, prethodno zagrijati biljno ulje i pržiti dok se olakšano s mljevenom svinjetinom s nasjeckanim kockicama luka. Pripremite sol i papar za vrijeme prženja. Prelijte prženo mljeveno meso i luk na tanjur.

Skučen za lijene lasagne

U istoj tavi dodajte ulje, zagrijte ga. Oguljene i izrezati na tanke kriške gljive staviti u posudu i popržite minutu, dodajte sjeckani rajčica pulpa nije velika, posipati solju i prstohvat sušenog talijanskih bilja. Pržite rajčice sa šampinjona dok se ne isparava tekućina. Premjestite pržene gljive rajčicom na drugu ploču.

Šampinjoni s rajčicama

Nasjeckajte tanak lavash u kvadrate. Ovisno o veličini pita kruha i oblika u kojem ćete ispeći lazanje, možda ćete trebati jedan ili dva pita kruha, uzet sam točno jedan i pol lavash. Postavite nekoliko komada pita kruha na dno kvadratnog ili pravokutnog oblika.

pita

Na pita kruh, stavite neke od gljiva punjenje, posipati ga sa sirom trljati na finu grater.

Sloj s nadjevom

Pokrijte punjenje gljiva s drugim slojem pita kruha.

Zatvorite sloj lavashom

Sad stavite nešto od punjenja mesa.

Punjenje mesa za lazanje

Meso punjenje također pospite ribanim sirom.

Dodajte ribani sir

Na taj način postavite slojeve pita, gljiva i mesnih napitaka, zalivajući ih s ribanim sirom. Najgornji sloj trebao bi biti načinjen od pita kruha. Podmažite ga masnim kiselinama, pospite suhim talijanskim biljem i utrljavim sirom.

Posljednji sloj lijene lasagne

Po ovom vremenu, predgrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Pecite lijenu lazu 20 minuta.

Slika lijene lasagne s lavashom

Sve je lijeno lazanje spremno. Bon appetit!

Recept za lijene lasagne s lavashom