Тази рецепта за мързелива лазаня е подходяща за всички начинаещи стюардеси. Ястията се приготвят от пита хляб и мляно месо.

Съставките

Тънък лаваш – 1,5 бр.

Свинско сирене – 380 г

Шампанзони – 6 бр.

Лук – 0,5 бр.

Твърдо сирене – 100 гр

Заквасена сметана – 4 супени лъжици.

Домати – 2 бр.

Растително масло – 50 мл.

Сухи италиански билки – за вкус

Сол – на вкус

Черен смлян пипер – на вкус

  • 230 kCal
  • 40 мин.

Процес на готвене

Лазанята е сложно и многостепенно ястие и искам да Ви предложа рецепта за мързелива лазаня, която ще отнеме няколко пъти по-малко, за да се подготвите. В мързеливия лазаня тестените листове се заменят с тънка лаваш, много удобна, винаги и всичко е на разположение. В резултат на това ще получите вкусна сладка паста с много пълнеж, разтопено сирене и вкусна червеникава кора, т.е. мързелива лазаня. И колкото повече слоеве има, толкова по-зрелищна лазаня ще се окаже, така че можете безопасно да удвоите съставките!За да се подготви лазаня мързелив, вземете тънка питка, свинско месо, гъби, лук, твърдо сирене, заквасена сметана, домати, растително масло, италиански суха билка или сух босилек, сол, смлян черен пипер.

В тиган, загрейте растителното масло и изпържете, докато се олее с мляно свинче с нарязани лукови кубчета. Сол и черен пипер по време на пържене. Прехвърлете печено месо и лук на чинията.

Мляни за мързелива лазаня

В същия тиган добавете масло, загрейте го. Обелени и нарязани на тънки филийки гъби поставят в тиган и запържете малко, добавете нарязания на ситно домати пулпата не е голям, поръсете в сол и щипка сушени италиански билки. Сварете домати с шафран, докато се изпари достатъчно количество течност. Прехвърлете пържените гъби с домати на друга чиния.

Шамфиони с домати

Нарежете тънката лаваш в квадратчета. В зависимост от размера на пита хляб и формата, в която ще пекат лазаня, може да се наложи един или два пита хляб, взех точно един и половина лаваш. Поставете няколко парчета пита хляб на дъното на квадратна или правоъгълна форма.

пита

На пита хляб, поставете част от пълненето на гъби, поръсете със сирене, разтривано върху ренде.

Слой с пълнеж

Покрийте пълнежа с гъби с втори слой пита хляб.

Затворете слоя с лаваш

Сега сложете част от месото.

Пълнене на месо за лазаня

Пълненето на месо също се поръсва с настъргано сирене.

Добавете настъргано сирене

Така се полагат слоеве от пита, гъби и месни пълнежи, които се наливат с настъргано сирене. Най-горният слой трябва да бъде направен от пита хляб. Смажете я с мазна заквасена сметана, поръсете със сушени италиански билки и разтрийте сирене.

Последният слой на мързелива лазаня

По това време, подгрявайте фурната до 180 градуса. Печете мързелива лазаня за 20 минути.

Снимка на мързелива лазаня с лаваш

Всичко, мързеливо лазаня е готово. Бон апетит!

Рецепта за мързелива лазаня с лаваш