Izvorna višekomponentna salata s rajčicama, krastavcima, kupusom, paprom i mrkvom. Zlatni recept za kubanske ljubavnice!

Sastojci

Kupus – 1 kg

Mrkva – 600-750 g

Bugarski papar – 650-750 g

Mliječna paprika – 1-2 kom. (na okus)

Rajčica – 1 kg

Krastavci – 700-800 g

Sol – 1,5-2 žlice. (na okus)

Šećer – 50-70 g (na okus)

List otvora – 3-4 kom.

Crni grašak papra – 10-15 kom.

Povrće ulje – 250-300 ml

Ocat 6-9% – 70-130 ml (za okus)

  • 115 kCal
  • 1 h. 30 min.

Proces kuhanja

Salata “Kubansky” – univerzalni praznik za zimu. Svjetlo i hrskavo, zimi ovu salatu od povrća će biti izvrsna bočica ili snack.

Salata se priprema od najpristupačnijih povrća, a berba zimi zahtijeva od vas najmanje napora. Osim toga, salata ne zahtijeva sterilizaciju i jednako je dobro očuvana kako u podrumu tako iu uvjetima gradskog stana.

Za mene, priprema Kubansky salata za zimu nije samo način da se sačuva ljetno obilje povrća, već i prilika da ubuduće pojednostavnimo proces pripremanja ručkova i večere. Konzervirana salata je odmah spremna za upotrebu, što znači da zimi, dovoljno je otvoriti staklenku, a na stolu je već ukusan i šareni snack ispunjen aromatima i bojama ljeta.

Pokušajte, siguran sam, salata “Kubansky” će vam okusiti!

Fotografija salate

Pripremite sastojke na popisu.

Sastojci za

Povrće oprati i rezati.

Zrnje povrće

Pomiješajte pripremljeno povrće. Dodajte začine i začini – ležaljke, sol, šećer, papar, biljno ulje i ocat. Ocat se može koristiti kao jabuka ili vino i obični stol. U ovoj fazi, dodajte malu količinu octa, na primjer, 50-60 ml, a kasnije, kada se salata marinirala, dodajte ako je potrebno, podešavajući kiseli marinad na svoj ukus.

Još jednom, sve dobro izmiješajte tako da su začini i odijevanje ravnomjerno raspoređeni. Inzistirati na salatu 1-2 sata. Tijekom tog vremena, povrće je dopušteno sok i malo marinirano.

Pomiješajte povrće s solom i začinima

Pripremljen salata mjesto u tavi. Pokušajte i po potrebi dodajte ocat i začine za okus.

Od ove količine sastojaka, dobit će se prilično velika količina povrća, približno 3-3,5 litara gotove salate. Podijeliti povrće na dva dijela i kuhati u nekoliko trikova u trolom od tri litre.

Premjestite povrće u posudu

Na srednjoj vrućini, stavite salatu na kuhanje i pirjati 15-20 minuta.

Stavite povrće

Vruća salata proširila se na sterilizirane posude i pokrijte steriliziranim poklopcima. Preokrenite se i završite dok se ne ohladi.

Stavite salatu u staklenku

Salata “Kubansky” za zimu spremna!

Spremna

Recept za