U ovoj sezoni imam puno praznina s patlidzanima, budući da ih jako volimo. Predlažem da zimi kuhaju patlidžane s rajčicama.

Sastojci

Patlidžane – 1 kg

Rajčica – 1,5 kg

Šećer – 3 predmeta l.

Sol – 1 tbsp.

Vruće paprike – 0,5 kom.

Češnjak – 1 glavu

Suncokretovo ulje – 4 stavke l.

Ocat 9% – 1 tbsp.

  • 46 kCal
  • 1 h 15 min.

Proces kuhanja

U ovoj sezoni imam puno praznina s patlidzanima, budući da ih jako volimo. Predlažem pripremanje patlidžana s rajčicama za zimu. Stvarno mi se svidjelo ovaj jednostavan recept, prije nekoliko godina, zatvorio patlidžan na ovaj način. Sada, oslanjajući se na moje iskustvo, smanjio je količinu ulja i octa u receptu, po mom mišljenju, pokazalo se mnogo bolje. Od navedene količine povrća izlazit će 2 litre najviše ukusne salate s janjetinama i rajčicama za zimu.

Za pripremu salate od patlidžana s rajčicama za zimu pripremit ćemo potrebne proizvode za nas, a vrlo ih je malo.

Sastojci za salatu od patlidžana s rajčicama za zimu

Rajčice blanch i skinuti kožu.

Ukloni koru od rajčice

Težimo 1 kg rajčice i prekinemo ih u miješalici. Po volji, možete samljeti sve rajčice, ali želio sam da dio komadića ostane u komadu po komadićima. Sok od rajčice sipao se u posudu i stavio ga na vatru, kuhati ga 15 minuta, skidajući pjenu.

Pomiješajte rajčicu s miješalicom

Dok sok je pivo, izrezati u kriške od patlidžana oko 0,5 cm debljine i sitno sjeckani paprike. Preostalih 500 grama rajčice izrezati se u velike komade.

Stavite patlidžan

U rajčici dodamo sol, šećer i suncokretovo ulje, tamo spuštamo patlidžane. Pokrijte tavu poklopcem i kuhajte 20 minuta, a zatim promiješajte povrće. Nastavite pecvirati ispod zatvorenog poklopca na maloj vatri još 20 minuta. Dodajte isjeckan češnjak i ocat u tavu, pomiješajte i kuhajte još 5 minuta.

Dodajte češnjak

Postavimo salatu u prethodno pripremljene sterilizirane posude s poklopcima, namjestimo ih i okrenimo naopako. Pokrijte toplo deke i ostavite na dan.

Premjestite salatu u jar

Nakon toga premjestimo salatu od patlidžana s rajčicama za zimsko skladištenje u spremištu. Može se pohraniti u gradskom stanu.

Fotografija salate od pašnjaka s rajčicama za zimu

Ukusna vam praznine!