Jednostavan, brz pripremljen i nevjerojatno ukusan domaći – jedna od najjednostavnijih mogućnosti za berbu slatke paprike za zimu

Sastojci

Slatki paprika – 3 kg

Voda – 1 l

Šećer – 300 g

Sol – 2 tbsp.

Ulatni ocat – 120-130 ml

Povrće ulje – 200 ml

List otvora – 3 kom.

Slatki papar – 5-7 grašaka

  • 90 kCal
  • 30 min.

Proces kuhanja

Marinirani papar u ulju – jednostavno i nevjerojatno ukusno domaće. Ova metoda očuvanja možda je jedna od najjednostavnijih mogućnosti za žetvu slatkog papra zimi. Takav pripravak ne zahtijeva sterilizaciju, nije pohlepao uvjete skladištenja, a proces njenog pripreme traje samo nekoliko minuta.

Pepper kuhani prema ovom receptu dobiva se štedljivo i čuva svoj prirodni okus, aromu i teksturu. Ovisno o preferencijama, lagano prilagođavanje vremena obrade toplote, komadi papra mogu se napraviti malo mekše ili, obrnuto, malo pržiti po okusu. U zimi, takav pripravak će vas ugoditi svježim i svijetlim ukusom. Vrlo neovisan zalogaj u sebi, ukiseljeni papar u ulju također će biti prekrasan dodatak mesu, štalama i bočnim jelima od povrća i žitarica.

Slika ukiseljenog papra u ulju za zimu

Pripremite sastojke na popisu.

Sastojci za ukiseljenu papriku u ulju za zimu

Da bi se žbuk postao šareniji i sjajniji u izgledu, koristite višestruko slatki papar u jednakim omjerima.

Oprati papar

Pripremite poklopce i limenke za očuvanje. Posudu temeljito isperite s natrijem, a zatim sterilizirajte na bilo koji prikladan način – za par, u pećnici ili u mikrovalnoj pećnici. Kuhajte kuhati 3-5 minuta.

Sterilizirajte banke

Pepper temeljito isprati i strugati. Uklonite sjeme i zalijepite papriku na četvrtine ili velike trake.

Peel pepe

Pripremite marinadu: izmjerite lonac u vodi, dodajte biljno ulje i ocat, kao i šećer, sol, ljepljive listove i grašak paprike. Umiješajte i dovedite marinadu.

Pripremite marinadu

Kad marinada kuhati, dodajte prvi dio pripremljene slatke paprike. Obično se papar ispiše više od marinade, stoga je potrebno kuhati u nekoliko recepata.

Ponovo vratite marinadu u kuhanje i kuhajte papar 5-7 minuta od trenutka kuhanja. Točno vrijeme kuhanja ovisi o veličini, tijelu papra i vašim ukusima. U mom iskustvu, 5 minuta je dovoljno vremena ako želite da paprika ostane malo ružičasta i duža – ako vam se sviđa mekša inačica snacka.

Stavite papar u marinadu

Uklonite komadiće papra iz marinade i stavite u pripremljene posude.

Pokrijte staklenke s poklopcima i ponovite postupak preostalim komadima papra, postupno obradite cijeli papar i punite posude čvrsto.

Prenesite papar u limenke

Prelijte papar sa kipućom marinadom.

Ulijte marinadu od papra

Roll staklenke, pretvoriti ih i zamotajte ih dok se ne ohladi.

Recept za kiseli papar ulja za zimu

Marinirana paprika u ulju za zimu je spremna! Ukusna zima za vas!

Spremni marinirani papar u ulju za zimu