Вкусен доматен сок рецепта за зимата от домашно приготвени домати. Сокът се приготвя чрез месомелачка с дюза за сок с пулп.

Съставките

Домати – 5 кг

Сол – на вкус

Оцетна киселина – 1 ч.л.

  • 17 kCal
  • 1 час

Процес на готвене

Доктор Домат и той е домати. В някои страни домати са плодове и дори плодове. За нас домати са зеленчукова култура. Защо такова объркване се случи точно с домати, остава за нас всички загадъчна. Разбира се, това е всичко за разновидностите на този сочен и невероятно вкусен зеленчук. Захарните домати могат да се приравнят към плодовете, но нека да ги спрем като зеленчуци и да приготвяме вкусен доматен сок.

Доматеният сок чрез месомелачка е любимата ми подготовка за домати. Сокът се използва както за пиене, така и за приготвяне на ароматни сосове и сос.

За да се подготви доматен сок през месомелачка за зимата, ние трябва само местни домати отглеждани на открито градина, отколкото в оранжерия, и най-вече не се купува в супермаркет. Малки месести червени кръгли домати ще се поберат перфектно за сок. Той също така ще изисква сол и много малко оцетна киселина.

Съставки за доматен сок през месомелачка за зимата

Измийте добре домати със студена вода.

Нарежете го удобно за завъртане на парчета месомелачка.

Нарежете домати

Заедно с обикновения месомелачка, ще използвам специална дюза за сок, затова не премахнах кожата и мястото от педалите. Ще получа доматен сок с пулп без семена. Съществува вариант за получаване на доматен сок през месомелачка с семена – когато не се използват удължената дюза за сок, а след това домати без кожа и средата преминава по обичайния начин.

Торзирайте домати в месомелачката

Предавайте доматен сок през месомелачка в емайлирана тенджера. Гответе го за 15 минути, като извадите пяната.

За да нагреете доматен сок

Добавете сол по ваш вкус. Ако домати са малко кисел, тогава можете да добавите захар. Аз готвя доматен сок само със сол. Разбъркайте добре. Солта трябва да се разтвори. Пригответе сока за още 5 минути.

Добавете сол

Добавете оцетна киселина на базата на 3 литра сок 1 ч. Л. киселина. Кук доматен сок за още 1 минута.

Налейте в оцета

За съхранение на доматен сок, приготвен за зимата чрез месомелачка, е най-добре в стъклени контейнери под винтови капаци.

Предварително кипете бурканите над парата, а капаците – в тенджера. Банките могат да се пекат и във фурната.

Стерилизирайте банките

Изсипете горещия доматен сок в бурканите.

За да изсипете сок на банките

Затворете винтовите капачки. Завийте в топла кърпа, докато се охлади напълно. Закупуването на доматен сок в месомелачката за зимата е свършило!

Прехвърлете бурканите в клетката за съхранение. През зимата такава зеленчукова напитка ще потъне.

Рецепта за доматен сок през месомелачка за зимата