Bujna, meka, ukusna torta od jagode u kipućoj vodi kuhana je u multivarquetu! Berry tvori sočan, zasićeni sloj, sličan želuci!

Sastojci

Jaja – 4 kom.

Sol – prstohvat

Šećer – 1 čašu

Brašno – 1 čašu

Prašak za pečenje – 1 tsp.

Kipuća voda – 3 komada l.

Biljno ulje – 3 predmeta l.

Jagode – 300 g (na okus)

  • 220 kCal
  • 1 h. 50 min.

Proces kuhanja

Svaka ljubavnica ima svoj vlastiti uspješni recept za kekse, koji uvijek izgleda bujno, ukusno i čarobno! Čini se da su jaja, šećer i brašno standardni sastojci keksa – koje inačice mogu biti? Čak i koliko mogu, i njihov beskonačan broj!

Također imam i recept za dobar biskvit koji ne propada na bilo koji godišnji odmor! Ali danas sam odlučio eksperimentirati i pripremiti kolač od malo drugačije vrste – na kipuću vodu. Uz glavne sastojke – jaja, šećer i brašno – u tijesto ćemo dodati malo kipuće vode i biljnog ulja. Tijesto će samo dobiti bolje, tekstura će biti više glatka i elastična. Osim toga, mi ćemo biti u pećnici s višestrukim djelom. Ako niste pristaše ovog čudotvornog stroja, kuhajte u pećnici (na temperaturi od 180 stupnjeva, do suhe čačkalice).

Uz činjenicu da ćemo peći keksa s kipućom vodom, torta će također biti bobica. Kao punjenje, odmah uzmite jagode iz vrta. Budući da je bobica vrlo sočna, a stoga je teška, sve se spušta do dna kalupa i tvori svojevrsni sloj od jagode, pa se čini kao da preko keksa ulijete marmel s jagodama! Neobično, zar ne? Uzeo sam jagode po mojem ukusu, oko 300 grama – to je puno. Ako želite dobiti prekrasnu jagodu umjesto sočan sloj jagoda u rez, samo smanjite količinu jagoda tri puta i stavite bobice na vrh biskvit odmah u kalup.

Dakle, sastojci za kekse s jagodama su spremni, raspoloženje je dobro, spremni smo peći!

Sastojci za kekse s jagodama

Za početak, jagode se čiste iz repa, oprane, pažljivo suše na ručniku. Koristio sam male bobice – po mom mišljenju, najbolje odgovara pite.

Oprati jagode

U zdjelu, slomite jaja, dodajte sol

Vozite jaja u zdjelu

Namotajte na mješalicu s malom brzinom dok se jaja u volumenu ne povežu i stvori se lagana, prozračna masa. Nastavite mijenjati, povećavajući brzinu miješalice i prskajući neki šećer. Udarati najmanje 10 minuta, i bolje i sve 15.

Izlijte šećer

Jaja s šećerom će se povećati u volumenu, masa će postati bujna i gusta, bit će dobro zadržati oblik.

Pare jaja s šećerom

Prosijite brašno i nježno pomiješajte spatulu, pomičući odozdo prema gore. Bolje je dodati brašno u nekoliko trikova, nekoliko žlica.

Dodajte brašno

Za ispitivanje dodajte prašak za pecivo.

Dodajte prašak za pecivo

Nakon uvođenja brašna u tijesto, prelijte kipuću vodu i biljno ulje i pokušajte brzo, ali lagano pomiješajte tijesto. Ispada pepeljast, ali vrlo nježan, glatki i homogen. Pogledajte kako dobro drži oblik!

Umiješajte tijesto

Za test, dodajte bobicu, pomiješajte. Pomaknemo masu u kalup ili zdjelu višesvjetlo, dok ulje za podmazivanje treba samo dno.

Stavite jagode

Multivark staviti u “pečenje” način 60 minuta, nakon isteka vremena, peći još 20 minuta – do suhe čačkalica. U prvom satu u multivarhu ili 40 minuta u pećnici nemojte otvarati poklopac i vrata, inače će se keksa s jagodama riješiti! Nemojte ometati tortu, neka se krsti! Spremni za pečenje krema u obliku i staviti ga na posluživanje jelo, ukrasite po vašem ukusu i poslužite ga za stol!

Fotografija keksa s jagodama

Takav se kolač od jagoda može pripremiti ne samo za piće u večernjim čajima, već i za svečani stol! Dajte gotovom biskvitu nekoliko sati da se odmorite, skužite na pola i propustite šlagom – najbolju kombinaciju s jagodama! Bon appetit!

Recept za kekse s jagodama