Нарязаните котлети също се наричат ​​”мързеливи” пържоли – това е като парчета месо, но не е нужно да се опитвате да ги дъвчете …

Съставките

Пилешки гърди – 1 бр.

Грис – 50 гр

Сол – 1,5 л. Л.

Подправки – 0.5 ч. Л.

Растително масло – 2 супени лъжици.

Заквасена сметана – 3 супени лъжици.

Лук – 1 бр.

Пилешко яйце – 1 бр.

  • 143 kcal
  • 45 мин.

Процес на готвене

И тогава дойде денят, когато обичайните пържоли бяха скучни, а пърженото пиле също не предизвика ентусиазъм. Имаше само пилешки гърди. Затова най-напред възникна блестяща идея, последвана от един въпрос: как да готвите нарязани пилешки котлети от пилешка гърда във фурна? Оказа се, че всичко е много просто и се оказва много добре. Аз, без колебание, добавих рецептата към моята кулинарна съкровищница. Разбира се, не всеки обича да прекарва много време, като прави нарязан колбаси. Но ако имате много остър нож, процесът ще продължи много по-бързо.

Подгответе всички съставки за направата на вкусни нарязани пилешки котлети във фурната. Понякога е възможно да използвате майонеза, за да направите такава пълнеж. Но не съм голям фен на печенето му. Затова я замених със заквасена сметана. Макар и с майонеза, може би ще се подобри. Можете да вземете цяла гърда, но ми харесва да я купя вече разделена на “пръчка”.

Съставки за нарязани пилешки котлети във фурната (от пилешки гърди)

Отново, но за да не разваляте настроението си, при рязане на месо, вземете остър нож. Ако в къщата няма човек, то сега е време да я изострим. Нарежете сухожилията, излишната мазнина и нарязайте гърдите на малки парченца.

Нарежете пилешкото филе

Сложете пилешко яйце в купа и поръсете грис.

Добавете яйце и манго

Лукът трябва да се почисти и фино нарязан, поставен в купа. Също добавете заквасена сметана с всяко съдържание на мазнини.

Добавете лук и заквасена сметана

Сол и добавете подправки. Харесва ми да използвам смес от uhoxo-suneli и суха adzhiki – този тандем е идеален за месо, риба, гарнитури и салати.

Поръсете сол и подправки

Разбъркайте всички съставки в купа и оставете пълнежа да стои за около 20 минути, така че манча да се надуе.

Разбъркайте каймата

Таблата трябва да бъде покрита с фолио или силиконова мат. Смажете фолиото с масло и лъжица, разположете малки парчета мляно мляно месо.

Поставете на фолио мляно месо

Печете нарязани пилешки котлети във фурната на 180 градуса за 25 минути. Уверете се, че котлето не е препечено във фурната. И тогава получавате крутони от месо. Въпреки че на pennoj – точно така.

Рецепта за нарязани пилешки котлети във фурната (от пилешки гърди)

Сладки пилешки котлети от пилешка гърда се приготвят на странична чиния, на салата. Те са еднакво вкусни както горещи, така и студени.

Снимка на нарязани пилешки котлети във фурната (от пилешки гърди)

Бон апетит!