Деликатните котлети от мляно говеждо и свинско вино ще ви харесат със сочна и чудесна храна.

Съставките

Говеждо – 200 гр

Свинско – 300 гр

Лук – 1 бр.

Чесън – 1-2 скилидки

Батон – 2 резена

Мляко – 70 мл

Растително масло за пържене

Копър – на вкус

Сол, пипер – на вкус

  • 236 kCal
  • 40 мин.

Процес на готвене

Какво може да бъде по-вкусно от варени кюфтета от мляно говеждо и свинско месо със собствена ръка? Как обичахме котките на баба и мама в детството! Разбира се, сега готовият пълнеж се продава, но все пак се прави у дома, от месото, което сте избрали – със сигурност много по-вкусно.

Говеждото се постно и свинско – с мазнини. Пропорциите на месото са по ваше усмотрение. Кексчета или хляб филийки добавят към плънката, правят бургери сочни и вкусни, без да дава по време на потока на печене сокове. Не препоръчвам да добавяте яйца, разбира се, “обвързва” силовото месо, но също така прави котлетата по-твърди. И ние ще постигнем гъстотата на пълнежа по друг начин.

Вземете месо, яйце, мляко, лук и чесън. За да добавите към котлети от свинско говеждо месо треви – това зависи от вас.

Състав за мляно говеждо и свинско месо

От хляба нарязваме кората и ще намокрим трохата в млякото.

Потопете ролка в млякото

Говеждото и свинското месо трябва да минават през месомелачката.

Обърнете месото в месомелачка

Обръщаме лука, чесъна и зелените. За пълнеж дебели копчета копър, които са сурови за салати, са отлични. Добавяме в земята месо и накиснато в млечен хляб. Ние ще се отпускаме и пипер на вкус.

Добавете ролка, лук и подправки

И сега трябва да направим силата на плътта и хомогенността. За да направите това, първо смесете добре всички съставки и след това ще победим дъното на купата, като насилствено хвърляте пълнеж. Достатъчно е 10-15 пъти. Тук имаме такова нежно и хомогенно силово пюре.

Разбъркайте каймата

Котлети от мляно говеждо и свинско може да се пържи в тиган или да се печете във фурната – резултатът ще бъде еднакво вкусен. Ако запържете котлетата в тиган, не забравяйте да използвате гроздови трохи или пък цялото количество сок може да изтече. Оформете кръгли котлети, ги навийте в галета или брашно и ги запържете от двете страни на средна температура.

Нарежете котлето в галета

Ако бихте искали да направите бургери във фурната – изсипва в мухъл или върху хартия за печене и сложете малко вода, образувани банички, а след това не е необходимо панировка. Печете котлети от свинско говеждо месо при температура 200-220 ° C в продължение на 20-25 минути, погледнете вашата фурна. Деликатна тънка кора се образува над него.

За да изпържите котлети

Котлети от мляно говеждо и свинско са готови, поставете масата. Сервирайте котлети с любимата си страна, със салата от пресни зеленчуци и зеленчуци. Имам маринован лук днес. Такива прекрасни котлети се оказаха във фурната.

Снимка на котлети от мляно говеждо и свинско месо

Нежно и много сочно, поглезете се!

Рецепта за котлети от мляно говеждо и свинско месо

Пържените котлети се оказаха хрупкави, също много сочни! Добавете към тях любим сос – без добавката, която няма да направите. Вкусът на това ястие със сигурност ще ви напомни за детството и майчините котлети. Бон апетит!

Готови кефли от мляно говеждо и свинско месо