Соквите, деликатни, вкусни котлети без яйца ще заемат достойно място в менюто ви.

Съставките

Мляно месо – 300 гр

Лук – 1 бр.

Чесън – 1-2 скилидки

Bun – 1 бр.

Мляко – 70 мл

Бисквитени галета – 2-3 супени лъжици

Растително масло за пържене

Сол, пипер – на вкус

  • 245 kcal
  • 30 мин.

Процес на готвене

“Обичаш ли котлети по начина, по който ги харесвам?” – За да перифразирам класиците, ще ви попитам. Имам специално отношение към котлети – те ми дават голямо удоволствие. И ги готвя много често. Предлагам ви любимата ви рецепта за котлети – без яйца. Никога не добавяйте яйца на мляно месо за котлети, яйцата дават определена твърдост, но искам нежност!

Процесът на вземане на котлети от мляно месо без яйца няма да ви отнеме много време, а като награда ще получите най-деликатните, сочни, вкусни котлети. Така че нека не губим време и да подготвим правилните продукти. Пълнене може да се вземе и говеждо месо, и смесени. Днес имам колба и можеш да вземеш 2 парчета хляб. Ако няма галета, брашното ще направи.

Състав за мляно кюфте без яйца

На първо място, отрежете кората от хляба и накиснете трохичката в млякото.

Потопете ролка в млякото

Ще разцепим лука и чесъна, ще го накълцаме в месомелачка или смесител.

Сложете лука и чесъна в блендер.

Смесете мляно месо, лук с чесън и накиснат хляб в млякото. Ние ще се отпускаме и пипер на вкус. Ако пълнежът е дебел – добавете малко мляко от хляба.

Комбинирайте съставките за пълнене

Смесете първо мляно месо с лъжица, след това с ръцете си, можете леко да го удряте от дъното на купата за повече плътност. Тук можем да получим такава нежна плънка.

Разбъркайте каймата

Като вземем сирене с мляно месо, ще си направим котлети в ръцете си. Обикновено с известна сила хвърлям няколко пъти силифония между дланите, давайки кръгла форма. Разточваме бъдещите си котлети в галета. За мен от определеното количество продукти се оказаха 8 котлети.

Нарежете котлетата в галета

Запържете пастата от двете страни в растително масло, на средна температура, без да покривате капака. Няколко минути – и котлети без яйца са готови! Сервирайте котлети с любимата си страна, със салата или просто с хляб. Най-деликатните, сочни, вкусни котлети със сигурност ще угодят на вас и вашето семейство.

Снимка на кайма, без яйца

Бон апетит!

Рецепта за млечни кюфтета без яйца

Котлети от мляно месо без яйца