Kušamo mirisni narančasti kekse.

Sastojci

Maslac – 70 g

Jaja od piletine – 1 kom.

Šećer – 90 g

Naranča – 1 kom. (90 ml soka i šećera)

Pšenično brašno – 340-360 g

Prašak za pečenje – 8 g

Osim toga:

Šećer u prahu – 3-5 žlica.

  • 322 kCal
  • 50 min.

Proces kuhanja

Ponekad želiš nešto slatko, zamarati se s kolačem ili ljepotom kolača, ali kolačići su izvrsna opcija! Osim toga, recept za kolačić, koji želim ponuditi, jest da pripremljeno tijesto treba držati u hladnjaku pola sata. Za to vrijeme možete učiniti druge stvari ili jednostavno leći 🙂 Dobivate puno narančastih keksa! Iznad njega je prekrivena nježna kora, ali unutar nje ostaje meka i bujna.

Narančasto u sastojcima označava 1 kom. Iz nje smo iscijediti sok i “izvaditi” zest. Samo sam iz jedne naranče izašla 90 ml soka.

Pripremite za kolačić s narančastom svi proizvodi s popisa.

Sastojci za narančaste kekse

Najprikladnije je napraviti tijesto u procesoru za hranu. Zaspavamo brašno, prašak za pecivo i šećer. Onda ćemo poslati nasjeckani hladni maslac i udariti u mrvicu. Ako nema prikladnog uređaja, sve gore navedeno se utrlja u mrvice rukama. Skrenuo sam vašu pažnju na činjenicu da brašna može trebati više ili manje od navedenog iznosa. Bolje je da ne dodate sve, ali pogledajte konzistentnost. Nemojte ga postići brašnom, inače će kolačići postati teški.

Kombinirajte maslac, brašno, šećer i prašak za pecivo

Zatim dodajte suhu smjesu jaje, zest i sok od naranče (90 ml). I zamijesite tijesto.

Dodajte jaja, sok i sok od naranče

Spremni staviti tijesto u vrećicu i čistiti na hladnom 30 minuta.

Stavite tijesto u vrećicu

Izvadimo tijesto iz hladnjaka, pomičemo komad i oblikimo kolač veličine oraha. Namjestimo kolačiće u šećernoj prašini i stavimo je na ploču za pečenje prekrivenu pergamentom, na znatnoj udaljenosti jedna od druge, jer se “pluta”. Pecite u prethodno zagrijanoj peći na 180 stupnjeva 15-20 minuta. Kolačić će ostati lagan.

Roll kuglice tijesta u šećeru u prahu

Spremni narančasti kekse uredno (vrlo je nježan) izvadimo iz posude i hladi se na rešetki. Hot keksi će izgledati vrlo mekani. Ali kako se ohladi, dobit će tu nježnu koru, ali unutar nje ostaje meka.

Recept za narančasti kolačić

Kolačići služe s mlijekom.

Bon appetit!

Slika narančaste kolačiće