Kastanja-keitto on hienostunut ja samaan aikaan – niin samanlainen kuin yleisin ja tavallinen perunalake!

Ainesosat

Kastanjat, kuoritut – 200 g

Porkkanat – 1 kpl.

Sipuli – 1 kpl.

Liemi – 400 ml

Vesi – 100 ml

Kasviöljy – 1 rkl.

Kerma – 2 rkl.

Suola – maku

  • 65 kCal
  • 30 min.

Ruoanvalmistusprosessi

Jos et tiedä kuinka tehdä kastanjapalan keittoa, niin … sinä olet hyvin väärässä omalla kustannuksella. Itse asiassa tiedät täysin hänen resepti (ja jopa paljon hänen reseptejä). Tiedät tuotteiden yhdistelmän, kuinka kypsennät sen, mitä kausi ja mitä palvelkaa. Oletko koskaan epäillä jotain tällaista? No, sitten kerron kasteleistä yksi erittäin mielenkiintoinen asia, jota olet vain tuskin ajatellut. Tosiasia on, että kastanjapuita pakotettiin päivittäiseen keittiöön … perunat. Kyllä, kyllä, perunat. No, ei venäläisestä keittiöstä, vaan eteläisten alueiden keittiöstä. Amerikkalaiset tuotteet ovat yleensä pakotettuja tekemään tilaa hyvin monille euroasialaisille. Yksinkertainen viljely, keräys ja varastointi, ne rikastuttivat ruokavaliomme, mutta samaan aikaan he muuttoivat ja muuttuivat lähes eksoottisiksi asioiksi, joita kerran pidettiin itsestäänselvyytenä.

Niissä osissa, joissa kastanjat kasvoivat, ne eivät olleet edes herkkuja, vaan tavallinen tuote, melko demokraattinen (saatavana myös köyhille vaelluksille, mutta löytyy myös jaloista pöydistä). Kyllä, niitä on vaikea kerätä ja puhdistaa, mutta kukaan ei ole koskaan kyseenalaistanut kastanjoiden ravintoarvoa ja erinomaisia ​​makuominaisuuksia. Ne ovat hyvin ravitsevia eivätkä vaadi mausteita. Yleensä, jos haluat valmistaa keittoa kastanjoista – muista vain perunan keitto, jota rakastat ja tee se analogisesti. Ainoa asia, jonka haluan neuvoa itselleni – kaikkein herkullisimmista kastanja-keitosta, mielestäni on liekki pelistä ja muualla – hyvin täällä hänelle, täysin alkeelliselle reseptille!

Pieni huomautus ainesosien määristä. Käytän valmistusta varten tavallisin ja halpa puolivalmiste: keitetyt hienonnetut kastanjat tyhjössä. Toinen samanlainen tuote on tölkeissä. Jos puhdistat kastanjat itse, niin puretut pähkinät painosta vaativat vähintään kaksi kertaa enemmän kuin mitä minun resepteeni ilmoittaa.

Ainekset kastanjaittoon

Sipulit puhdistetaan ja hienonnetaan.

Leikkaa sipuli

Porkkanat ovat puhtaat ja leikatut.

Leikkaa porkkanat

Paista sipulit porkkanoilla pienellä määrällä kasviöljyä, kunnes sipuli on läpinäkyvä tai ruskehtava.

Paista sipulit porkkanoilla

Kypsennä kastanjoita liemessä, jossa on maustettuja vihanneksia vähintään 15 minuuttia, jos ne olivat minun kaltaisia ​​kastanjoita – ts. puolivalmiit, pehmeät. Jos puhdistit kastanjat itse, niin kaikki riippuu siitä, millä tavalla teit sen. Koska paljon kastanjanpuhdistusmenetelmiä on olemassa, sanon yksinkertaisesti – keitä keittoa kunnes kastanjat ovat pehmeitä. Tarkista, kuinka voit tarkastaa perunat. Silloin ne tulevat samalla tavalla kuin valmiit perunat – sitten ne ovat valmiita. Ja mitä tahansa, kastanjat ovat pähkinöitä, ja perunat ovat mukulakivi.

Laita paisti ja kastanjat veteen

Minusta tuntuu, että kastanja-keitto näyttää ylivoimaisemmalta, jos teet keitto-soseen siitä. No, puhtaasti optisesti jonkin verran edullisempi kuin ruskea rätti, jossa on pähkinöitä.

Puhdas keitto

Voit kuitenkin jättää muutaman kastanjan, jotta koko uida.

Kuva keittoa kastanjoista

Haluttaessa keitto voidaan täyttää kermalla. Itse asiassa se on ilman niitä, tietenkin herkullista.

Kastanja keitto resepti