Hyödyllinen lautasen aamiaiselle koko perheelle! Herkät vehnäviljat yhdessä mehukas omenat ja mausteinen kaneli – tämä on erinomainen alku päivä!

Ainesosat

Vehnäviljat – 0,5 kuppia

Vesi – 1,5 kuppia

Maito – 0,5 kuppia

Suola – hyppysellinen

Voi – maistaa

Hunaja – maku

Apple – 1 kpl.

Kaneli – maku

  • 73 kCal
  • 45 min.

Ruoanvalmistusprosessi

Nykymaailmassa, mielestäni vehnäpuuro on menettänyt suosionsa. Ainakin, olen oppinut tästä ihmeestä vain viime aikoina. Perinteinen ruoka korvattiin pikaruokarajalla, hiutaleilla ja suklaakuulilla. Mutta turhaan olemme unohtaneet tällaisen herkullisen ja tärkeimmän hyödyllisen puuroa! Vehnä on vähäkalorinen tuote, mutta kyllästyy pitkään. Lisäksi se sisältää monia tarpeellisia vitamiineja, sillä on positiivinen vaikutus koko kehoon! Lyhyesti sanottuna on selvästi hyödyllisempi vehnä- vilja kuin muesli. Ja jos se on myös herkullista kokata – hinta ei tule!

Yleensä vehnän viljat ovat erilaisia: ne ovat ensinnäkin Bulgur, samoin kuin Arnautka ja Artek. Tänään valmistan vehnäjauhoa Poltava-viljasta, jonka pakkauksessa tavallisesti kirjoitetaan yksinkertaisesti “vehnäjauhot”. Minä itse olen hyvin laiskoja viljojen kannalta – riittää, että voin makua voita, vettä tai maitoa viljellään, kaada se kaikkialle hunajan ja hillon kanssa ja jatkaa syömisen seremoniaan. Mutta viettämisen jälkeen valmistamme sinulle fantastisen lautasen. Sen jopa puuroa kutsuu vaikeaa, vain jälkiruokaa aamiainen!

Emme tuhlaa aikaa ja alkavat valmistaa vehnänpuuroa omenoilla. Ja tälle tarvitsemme seuraavia ainesosia: vehnänviljelyä, vettä ja maitoa ruoanlaittoon, suolaa, voita sekä ohjelman tärkeimmät vieraat – omenat, kanelit ja hunaja! Tämä on hieno yhdistelmä ja nostaa sotkeuden taivaaseen!

Ainekset vehnäpuuroon omenoilla

Me täytämme uurteet kuumalla vedellä, suolalla ja panemme sen tulelle.

Kaada kuori kuumalla vedellä

Keitämme kunnes vehnä on valmis ja koko neste keitetään (15-20 minuuttia).

Hitsata vehnäpuuroa

Kun kokki valmistelee, valmistaa omenat. Poista ne kuoresta, katkaise ydin.

Puhdista omena

Me leikattiin palasiksi mielivaltaisesta koosta.

Leikkaa omena

Lisää valmiit viljat seuraaville ainesosille: maitoa, valmistettuja omenoita ja kanelia maun mukaan.

Kaada kaneli

Sekoita ja kypsennä 5-7 minuuttia pienellä tulella.

Sekoita omenat omenalla

Tänä aikana vehnä kiehuu, omenat pehmeämmiksi, maito imeytyy.

Keitä puuroa omenoilla

Nyt kurssilla mennään hunajaa ja voita.

Laita hunaja ja voita

Sekoita ja jätä vähintään 5 minuutin ajan kannen alla. Tänä aikana puuro jää hieman, croup on täynnä omenoita, hunajaa ja kanelia, tulee tarjoaja.

Valmis vehnäpuuro omenoilla

Vehnäpuuro omenoilla on valmis! Bon appetit!

Reseptin vehnäpuuroa omenoilla

Kuva vehnänpuuroa omenoilla

Vehnäpuuro omenoilla