A zabkás zabkása, amelyet a vízen főztek – egy remek lehetőség egy gyors reggelire, amely mindenki számára elérhető.

Az összetevők

Gyöngy árpa – 200 g

Sárgarépa – 1 db.

Hagyma – 1 db.

Növényi olaj – 3 evőkanál.

Só – ízlés szerint

Bors minden – ízlés szerint

Hop-Suneli – csipetnyi

  • 254 kcal
  • 1 óra

Főzés

A böjt napjaiban helyénvaló a sovány zabkása. Egyszerűen elkészül, kiszáradt, nem ragasztva. Sárgarépából és hagymából áll, ami különleges zablát ad a zabkának. A gyöngyházfagondozás a legjobb a bográcsban vagy vastag falú ételekben.

Úgy döntöttem, hogy felforraljuk az orrát, amíg fel nem főzünk, de ezt nem teheti meg, de egyszerre egy szakácsban főzzük. Ebben az esetben a sorozat kicsit más lesz – először minden zöldséget sült, majd hozzáadódik az áztatott gyöngy árpa, és minden vízzel öntik, mint a pilaf, amíg a gyöngysor kész.

Tehát a sült zabkása sütéshez a következő termékeket vásároljuk.

Hozzávalók a sovány zabkása számára

A gyöngy árpát sokszor hideg vízzel mossuk, amíg teljesen átlátszó. Öntsön tiszta vizet, és hagyja legalább a fél órát a vízbe. Ezután ürítse ki ezt a vizet, öntsön tiszta és 15 percig főzzön, majd a keletkező habot el kell távolítani. A víz és a gabona aránya – 1-től 3-ig. A víz három részében a dara egy részét veszünk. Ha tetszik a viszkózus zabkása, akkor meg kell növelni a víz mennyiségét. Rögtön megszoktam a sót, de végül sót tudok sózni.

Tegye a gyöngy árpát a vízbe

A hagymát és a sárgarépát önkényesen, de kevesebbet vágják.

Vágja le a hagymát és a sárgarépát

A növényi olajban süsse le a hagymát és a sárgarépát, amíg aranybarna.

Süss a hagymát sárgarépával

Ha a fésű félig készen áll (kicsit megharapva, de még mindig nagyon sűrű), a maradék vízben össze kell adni a sült zöldségeket.

Hegesztett egy gyöngy árpát

Keverjük. Főzzük a fedelet a gabona lágyságáig és a folyadék forrásáig. A főzés folyamán megszórjuk a borsot és a fűszereket. Ne felejtse el a zabkását keverés közben főzni.

Adjunk hozzá fűszereket

A kész zabkása puha lesz, de megtartja a granulátumot. Ha nincs elég lágysága, még néhány vizet spriccelni és a zabkását készíteni.

A sovány kása receptje

A gyöngy árpa kása készen áll. Bon appetit!

Fotó kenyér zabkása zabkása