Бързо каша каша без накисване – любимата ми гарнитура в продължение на много години! Ястието е подходящо за гладно и веганска храна.

Съставките

Грах изсушен – 500 гр

Сода – 0,5 л.

Сол – на вкус

  • 298 kCal
  • 1 ч. 30 мин.

Процес на готвене

Бързо каша каша без накисване – любимата ми гарнитура в продължение на много години! Това ястие е подходящо за вегетарианци, пост и всъщност всичко!

Грахът е добър източник на много полезни вещества и растителен протеин. Puree и овесена каша от него винаги се оказват сърдечни, ароматни, добре и полезни, разбира се.

По-рано баба ми в селото често приготвяше каша каша от чугун във фурната, кашата удължена дълго и се оказа изненадващо вкусна. Аз самият не приготвях често каша от грахово зърно, винаги ми се струваше, че това е много дълъг процес – с грапав грах за нощта и след това дълго готвене на печката.

Как да готвя бърза каша каша без предварително накисване грах, приятелката ми ми каза един вегетарианец.

Оказва се, че има начин да се съкрати времето за готвене грах каша! Ще си позволя да споделя тайните си, те са много прости и достъпни.

Пригответе продуктите в списъка. Ние ще готвим основната версия на грахова каша, без добавки. Можете да готвите овесена каша с пържен лук и моркови, или да готвите овесена каша на месо или с ребра, всичко това можете да направите, след като научите как да подготвите основната версия на овесена каша.

Съставки за бърза каша каша без накисване

Преди всичко, няколко пъти измиваме грах със студена вода. Опитайте се да използвате смачкани грах от добро качество.

ВАЖНО: И сега ПЪРВАТА СЕКРЕТА – напълнете измития грах с вряла вода и оставете грахът в него за 15 минути.

Потопете грах

Изцедете водата от граховото зърно след изтичане на времето и поставете грах в гърне с дебело дъно или казанок.

ВАЖНО: ВТОРА ВТОРА – добавете сода за хляб.

Добавете сода

Напълнете отново грахът с вряла вода, така че водата да е над граховото зърно на пръста. Сложете грах на бавен огън и гответе за 30 минути, проверявайки дали има вода в тигана.

Изсипете вряла вода

Веднага щом видите, че водата се кипи и ще изглежда, че е на снимката, добавяме още вряла вода – толкова, колкото за пръв път, че водата е над граховото зърно на пръста.

Изпарява се водата от грах

И сега добавяме сол към тигана с половин варен грах на вкус. Ние готвя грах за още 20-30 минути – до готовност.

ВАЖНО: Ако водата кипи и грахът все още не е приготвен, добавете малко вряла вода към овесената каша, докато не бъде готова, а необходимата консистенция не е там.

По отношение на последователността: някои предпочитат овесена каша с цели зърна от грах, някои се вари в картофено пюре.

Добавете сол

Варени, без накисване на грахово зърна, е готова за употреба, извадете я от огъня и изрежете на порции плочи. Ако напълнете грахът от грахово зърно с пържен лук и моркови, тогава можете да сервирате овесена каша като основно ястие, така че сте служили на грахова каша в Русия в древни времена.

И можете да напълнете овесена каша с масло и да служи като странична чиния на основното ястие.

Снимка на бърза каша каша без накисване

Бон апетит!

Рецепта за бърза каша каша без накисване