Brzo kašu od graška bez namakanja – moj omiljeni ukras već dugi niz godina! Posuda je prikladna za post i vegansku hranu.

Sastojci

Breskve sušene – 500 g

Soda – 0,5 tsp.

Sol – okus

  • 298 kCal
  • 1 h. 30 min.

Proces kuhanja

Brzo kašu od graška bez namakanja – moj omiljeni ukras već dugi niz godina! Ovo jelo je pogodno za vegetarijance, post, a sve!

Grašak je dobar izvor mnogih korisnih supstanci i proteina povrća. Puree i kašica iz nje uvijek se pokazuju iskrenom, mirisnom, dobro i korisnom, naravno.

Prije, moja baka u selu često kuhala grašak kaša u lijevanog željeza u pećnici, kašica je davala dugo i iznenađujuće ukusna. Često sam kuhala grašak kaša, uvijek mi se činilo da je to vrlo dug proces – s graškom za noću i dugim kuhanjem na štednjaku.

Kako kuhati brzo grašak bez prethodnog nalijevanja graška, moj prijatelj mi je rekao vegetarijanac.

Ispada da postoji način da se skrati vrijeme kuhanja graška kaša! Ja ću dopustiti da podijelim svoje tajne, oni su vrlo jednostavni i dostupni.

Pripremite proizvode na popisu. Kuhati ćemo osnovnu verziju kaša od graška, bez aditiva. Možete kuhati kašu s prženim lukom i mrkvom ili kuhati kašu na mesnoj bujici ili rebra, sve to možete učiniti nakon što naučite pripremiti osnovnu verziju kaše.

Sastojci za brzo pea kašu bez namakanja

Prije svega, mi operemo grašak hladnom vodom nekoliko puta. Pokušajte upotrijebiti zgnječene graške dobre kvalitete.

VAŽNO: A sada PRVI TAJNO – napunite grašak uz kipuću vodu i ostavite grašak 15 minuta.

Potopite grašku

Ispuštati vodu iz graška nakon vremena i staviti grašak u lonac s debelim dnom ili kazanok.

VAŽNO: DRUGOM DRUGOM – dodajte soda za pečenje grašak.

Dodaj sodu

Napunite grašak ponovo kipućom vodom, tako da je voda iznad graška na prstu. Stavili smo grašak na sporu vatru i kuhali 30 minuta, provjeravajući ima li vode u tavi.

Ulijte kipuću vodu

Čim vidite da je voda kuhana, a izgledat će kao da je na fotografiji, dodamo još kipuće vode – kao i po prvi put, da je voda iznad graška na prstu.

Evaporirati vodu od grašaka

I sada dodajemo sol u tavu s polusvucenim grašcima na okus. Kuhamo grašak za još 20-30 minuta – sve do spreman.

VAŽNO: ako voda boils, i grašak nije još kuhana, dodajte malo kipuće vode u kašu dok ne budete spremni, a dosljednost koju trebate nije tamo.

O dosljednosti: neki vole kašu s cijelim zrnima graška, a neki kuhaju u pire krumpira.

Dodajte sol

Kuhano bez peckanja graška je spreman za upotrebu, izvadite ga iz vatre i nanesite na tanjure. Ako ispunite kašu grašak s prženim lukom i mrkvom, možete poslužiti kašu kao glavno jelo, tako ste služili u kafiću graška u Rusiji u antičko doba.

I možete popuniti kašu maslacem i poslužiti kao prilog za glavno jelo.

Fotografija brzog kašuka graška bez namakanja

Bon appetit!

Recept za brzo pea kašu bez namakanja