Hasznos étel a reggelihez az egész család számára! A finom búzamagok a lédús almával és a fűszeres fahéjjal kombinálva – ez a nap kezdete.

Az összetevők

Búza gabonafélék – 0,5 csésze

Víz – 1,5 pohár

Tej – 0,5 csésze

Só – csipet

Vaj – ízlés szerint

Honey – ízlés szerint

Apple – 1 db.

Fahéj – ízlés szerint

  • 73 kCal
  • 45 perc.

Főzés

A modern világban, véleményem szerint, a búza zabkása elvesztette népszerűségét. Legalábbis a közelmúltban megtudtam erről a csodagyőrt. A hagyományos ételeket gyorsételekkel, pelyhekkel és csokoládé golyókkal váltotta fel. De hiába felejtettünk el ilyen finom és, legfontosabb, hasznos zabkását! A búza alacsony kalóriatartalmú termék, hosszú ideig telített. Ezenkívül számos szükséges vitamint tartalmaz, pozitív hatással van az egész testre! Röviden, a búza gabonafélékben sokkal inkább hasznos, mint a müzli. És ha finom is főzni – az ár nem lesz!

Általában a búzaszemek különböznek: először bulgur, valamint Arnautka és Artek. Ma Poltava gabonából készítek búza gabonát, amelynek csomagolásán általában egyszerűen csak a “Búzadara” szöveg szerepel. Én magam is nagyon lusta vagyok a gabonafélék szempontjából – elegendő, hogy a vajat, a vízben vagy a gabonafélékben lévő tejet felvejek, átöntem a mézzel és az édességgel, és folytatom az étkezés ünnepségét. De miután még egy kis időt töltöttél, fantasztikus ételeket készítünk neked. Még egy kása, hogy nehéz, csak desszertkezes reggelit hívjon!

Nem pazaroljuk az időt, és elkezdjük előkészíteni a búza zabkása almával. És ehhez a következő összetevőkre van szükségünk: búza gabonafélék, víz és tej főzéshez, só, vaj, valamint a program főbb vendégei – alma, fahéj és méz! Ez egy csodálatos kombináció, és felemeli a rendetlenséget az égboltra!

Hozzávalók búza kása alma

Töltsük fel a baromfikat forró vízzel, sóval, és tedd a tűzre.

Öntsük az orrát forró vízzel

Főzünk addig, amíg a búza kész, és az egész folyadékot forraljuk (15-20 perc).

Búza zabkása hegesztéséhez

Míg a szakács sört, készítse el az almát. Törölje őket a héjból, vágja ki a magot.

Tiszta almát

Vágott darabokra vágtunk.

Vágd le az almát

Adja hozzá a következő összetevőket a kész gabonához: tej, elkészített alma és fahéj ízlés szerint.

Öntsük fahéjat

Keverjük és főzzük 5-7 percig egy kis tűzön.

Keverjük össze az almával

Ez alatt az idő alatt a búza forralja, az alma puhább lesz, a tej felszívódik.

Főzni kása az almával

Most a pályán megy a méz és a vaj.

Tegyen mézet és vajat

Keverjük fel és hagyjuk legalább 5 percig a fedél alatt állni. Ez idő alatt a zabkása enyhén hűlni fog, a kölyök tele lesz almával, mézzel és fahéjjal.

Kész búza zabkása almával

Búzas zabkása az almával kész! Bon appetit!

Recept búzát zabkása alma

Fotó búza zabkása alma

Búzasütemény almával