Ένα χρήσιμο πιάτο για πρωινό για όλη την οικογένεια! Λεπτά σιτηρά σιταριού σε συνδυασμό με ζουμερά μήλα και πικάντικη κανέλα – αυτό είναι ένα εξαιρετικό ξεκίνημα της ημέρας!

Τα συστατικά

Δημητριακά σιταριού – 0,5 φλιτζάνια

Νερό – 1,5 φλιτζάνια

Γάλα – 0,5 φλιτζάνια

Αλάτι – τσίμπημα

Βούτυρο – για γεύση

Μέλι – για γεύση

Apple – 1 τεμ.

Κανέλα – για γεύση

  • 73 kCal
  • 45 λεπτά.

Διαδικασία μαγειρέματος

Στον σύγχρονο κόσμο, κατά τη γνώμη μου, το κουάκερ σιταριού έχει χάσει τη δημοτικότητά του. Τουλάχιστον έμαθα αυτό το θαύμα μόλις πρόσφατα. Το παραδοσιακό φαγητό αντικαταστάθηκε από γρήγορο φαγητό, νιφάδες και μπάλες σοκολάτας. Αλλά μάταια ξέχασα για ένα τέτοιο νόστιμο και, κυρίως, χρήσιμο κουάκερ! Το σιτάρι είναι προϊόν χαμηλών θερμίδων, ενώ κορεσμένα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Επιπλέον, περιέχει πολλές απαραίτητες βιταμίνες, έχει θετική επίδραση σε ολόκληρο το σώμα! Εν ολίγοις, είναι σαφώς πιο χρήσιμο στα δημητριακά σίτου απ ‘ό, τι στη μούσλι. Και αν είναι επίσης νόστιμο για να μαγειρέψουν – η τιμή δεν θα είναι!

Γενικά, τα δημητριακά σιταριού είναι διαφορετικά: είναι, πρώτον, το bulgur, καθώς και η Arnautka και η Artek. Σήμερα θα ετοιμάσω ένα δημητριακό σίτου από δημητριακά Poltava, στη συσκευασία του οποίου συνήθως γράφεται απλά “Πλιγούρι σίτου”. Εγώ ο ίδιος είμαι πολύ τεμπέλητος όσον αφορά τα δημητριακά – αρκεί για μένα να γεύομαι βούτυρο, μαγειρεμένο με νερό ή γάλα με δημητριακά, να το περιχύνω με μέλι και μαρμελάδα και να προχωρήσω στην τελετή φαγητού. Αλλά μετά από λίγο περισσότερο χρόνο, θα προετοιμάσουμε ένα φανταστικό πιάτο για σας. Του ακόμη και ένα κουάκερ για να καλέσετε δύσκολο, μόνο επιδόρπιο θεραπεία για πρωινό!

Δεν χάνουμε χρόνο και αρχίζουμε να προετοιμάζουμε το χυλό με σιτάρι με μήλα. Και γι ‘αυτό χρειαζόμαστε τα ακόλουθα συστατικά: δημητριακά σιταριού, νερό και γάλα για μαγείρεμα, αλάτι, βούτυρο, καθώς και τους κύριους επισκέπτες του προγράμματος – μήλα, κανέλα και μέλι! Αυτός είναι ένας υπέροχος συνδυασμός και θέτει το χάος στον ουρανό!

Συστατικά για χυλό σιταριού με μήλα

Γεμίζουμε τα πλιγούρια με ζεστό νερό, αλάτι και τα βάζουμε στη φωτιά.

Ρίξτε τη γουρουνάκι με ζεστό νερό

Μαγειρεύουμε μέχρι το σιτάρι να είναι έτοιμο και ολόκληρο το υγρό να βράσει (15-20 λεπτά).

Για να συγκολλήσετε το χυλό του σιταριού

Ενώ ο μάγειρας ζυμαίνει, ετοιμάστε τα μήλα. Καθαρίστε τα από τη φλούδα, κόψτε τον πυρήνα.

Καθαρίστε το μήλο

Κόβουμε κομμάτια αυθαίρετου μεγέθους.

Κόψτε το μήλο

Προσθέστε τα ακόλουθα συστατικά στο έτοιμο δημητριακό: γάλα, παρασκευασμένα μήλα και κανέλα για γεύση.

Ρίξτε κανέλα

Ανακατέψτε και μαγειρέψτε για 5-7 λεπτά σε μια μικρή φωτιά.

Ανακατέψτε το μούρο με τα μήλα

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου το σιτάρι θα βράσει, τα μήλα θα γίνουν πιο μαλακά, το γάλα θα απορροφηθεί.

Βράζουμε χυλό με μήλα

Τώρα στο μάθημα πηγαίνετε το μέλι και το βούτυρο.

Βάλτε το μέλι και το βούτυρο

Ανακατέψτε και αφήστε, για τουλάχιστον 5 λεπτά, να παραμείνει κάτω από το καπάκι. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου το χυλό θα κρυώσει λίγο, η κρούπα θα είναι γεμάτη με μήλα, μέλι και κανέλα, θα γίνει προσφέρων.

Τελειωμένο χυλό σιταριού με μήλα

Το χυλό με σιτάρι με μήλα είναι έτοιμο! Καλό φαγητό!

Συνταγή για χυλό σιταριού με μήλα

Φωτογραφία κουάκερ σιταριού με μήλα

Κριθάρι σιταριού με μήλα