Kuinka sytyttää inkivääriä

Inkivääri – akuutti ja erittäin hyödyllinen itäinen mausteen, jonka nimi on sanskritin singabera, joka kirjaimellisessa käännöksessä kuulostaa “sarvetuurta”. Hinduja, kiinalaisia, japanilaisia ​​ja muita itämaisia ​​kansoja arvostetaan tästä juurista, joten inkivääri on olennainen osa heidän kulinaarisia perinteitään vuosisatojen ajan.

Useimmiten inkivääri kuivataan, murskataan ja lisätään erilaisia ​​ruokia mausteinen mausteita, mutta sitä käytetään eri tarkoitukseen – varten valmistettaessa teetä, auttaa ehkäistä ja parantaa kymmeniä sairauksia.

Muinaisen idän viisaat antoivat inkivääri-teetä kyvystä “lämmittää” verta, lisätä voimaa, parantaa ruoansulatusta, lievittää väsymystä ja pahentaa mieltään. Muinaisten parantajien mukaan jopa rutto oli immuuni inkivääriin, puhumattakaan merivedestä, pahoinvoinnista tai liiallisesta painosta (vaikka aiemmin sitä ei useinkaan ajateltu).

Ja mikä on mielenkiintoisinta – paljon, mitä näiden aikojen parantajat uskoivat, todella on todellinen perusta. Inkivääri voi todellakin olla paljon. Niinpä on aika oppia tekemään se oikein. Mutta ensin tutustumme tähän kasviin hieman lähemmäksi …

Inkivääri: edut ja vasta-aiheet

Aluksi on syytä huomata, että inkivääriä hyödyttävät ja mahdollisesti haitalliset ominaisuudet eivät ole niin paljon vitamiinien ja kivennäisaineiden kuin eteeristen öljyjen mukana, jotka ovat niin runsaasti tässä huomattavassa juuressa. Lisäksi lähes kaikki vaikutukset, joita inkivääri hallussaan, ovat välitön seuraus eteeristen öljyjen läsnäolosta.

Joten mikä inkivääri voi olla hyödyllinen henkilölle …

Ilmeisin vaikutus inkivääri ihmiskehoon on poistaa pahoinvointia tai ainakin merkittävän osan halu oksentaa. Sisältää merisairauden ja myrkyllisyyden. On tärkeää ymmärtää, että raskaana olevien naisten tulisi käsitellä erittäin huolellisesti inkivääri, inkivääri kiinteyttää vaikutus ja on suurina määrinä voi aiheuttaa haittavaikutuksia (saattaa tulla kohtuun sävy).

Colic, ilmavaivat, heikko ruuansulatus, ruokahaluttomuus – kaikki tämä poistuu inkivääri-teestä. Lisäksi eliminoidaan (tai pikemminkin poistaa kehosta) inkiväärijuomaa ja jotain muuta – kuonaa ja myrkkyjä, jotka estävät meitä elämästä. Mikä on yksi syy siihen, että inkivääri pitää tehokkaana laihtuminen. On muita syitä, mutta puhumme niistä alla.

Inkivääri-tee puhdistaa veren ja kiihdyttää verenkiertoa, mikä vuorostaan ​​johtaa kaikkien elinten ja kudosten hapenkulutuksen normalisointiin kehossa. Ja tämä yksi ominaisuus auttaa jo paljon, kun se toipuu ihmisen tiedossa olevista sairauksista, mukaan lukien nivelreuma, dermatiitti ja kaikki verenkiertoelinten sairaudet.

Tämä samankaltainen inkivääri-teeominaisuus parantaa muistia ja stimuloi aivotoimintaa, mikä pakottaa sen toimimaan tuottavammin. Inkivääri ja päänsärky, aivan kuten kipu missä tahansa muussa kehon paikassa (mustelmilla, nyrjähdyksillä, kuukautisilla jne.).

Kiitos antimikrobiaalisen aktiivisuuden inkivääri terveellinen virkistää hengitys, ja taistelemaan kaikenlaisia ​​mikro-organismien aikana hengityselinten sairauksia, ja vähentää todennäköisyyttä komplikaatioita ja tuo merkittävää helpotusta tilaan. Voidakseen saavuttaa vaikutuksen tässä tapauksessa, riittää juoda jopa litraa inkivääriä teetä (3-4 kupillista). Jos haluat hieman nopeuttaa palautumista se voidaan haudutettua inkivääriteetä villi ruusu, sitruuna tai muita yrttejä. Tärkeintä tässä on ymmärtää, miten nämä tai nämä kasvit vaikuttavat kehoon.

Niinpä esimerkiksi inkivääri lisää hikoilua, ja jos se sekoitetaan vadelman tai kalkin kanssa, silloin on mahdollista ansaita itseäsi kuivumista (jos et juo 3 litraa puhdasta vettä päivässä). Ole varovainen yleensä.

On myös tietoa, että inkivääri tietyssä määrin auttaa nopeuttamaan toipumista onkologiassa (lisääntyneen verenkierron vuoksi). On kuitenkin ainakin vaikeaa parantaa syöpäkasvainta pelkästään inkivääriin, koska tutkijoiden arvioiden mukaan on tarpeen syödä noin tonni inkivääriä. Se ei luonnollisestikaan kiellä sen ennaltaehkäisevää vaikutusta …

No, ja lopuksi meidän on sanottava inkivääriin vaikuttavasta vaikutuksesta ihoon ja hiuksiin. Totta, vaikutus on havaittavissa vasta useiden viikkojen kuluttua säännöllisestä kulutuksesta inkivääri teetä.

Mitä tulee vasta-aiheisiin inkivääriä käytettäessä, niiden luettelo on suhteellisen pieni:

  • verenpainetauti
  • kivet munuaisissa, sappirakko ja kanavat
  • korotetussa lämpötilassa
  • mikä tahansa verenvuoto
  • maha-suolikanavan limakalvojen haavainen leesio
  • ihon tulehdus

Erikseen on tarpeen jakaa inkivääriä ja inkivääriä sisältävää teetä raskauden ja imettävien naisten kohdalla. Heidän on neuvoteltava lääkärin kanssa tästä asiasta.

Ja kyllä, älä juo inkivääriä teetä ennen sänkyä, muista sen väriaine vaikutuksesta.

Kuinka juottaa inkivääriä?

Ainoa oikea tapa saada inkivääri juureen yksinkertaisesti ei ole luonnossa. Jokaisella menetelmällä on tietty hyöty, sillä juuri juomakiven juomasta riippuen veden lämpötila ja panimon kesto vaihtelevat mineraaleja, eteerisiä öljyjä ja vitamiineja.

On myös pidettävä mielessä, että inkivääri-teetä ei voi käyttää ainoastaan ​​inkivääriä, vaan myös inkivääriä jauhetta. No, tuoreen inkivääri juuret voidaan heittää veteen kokonaisuutena ja murskata katkaravuksi.

Tarjoamme sinulle viisi perussiemeltään keittolaseja, jotka voit muuttaa tarpeidesi ja makuelämysten mukaan:

1. Intialaisten shamaanien mukaan inkivääri-teetä on valmistettava 4-5 senttimetrin juuresta inkivääriin. Aluksi se on kuorittava ja murskattava. Keitä 1 litra vettä ja kaada inkivääriä ja vähän mustapippuria. Sitten keitetään saatava seos vielä 10 minuuttia. Poista sitten inkivääri liemestä ja jäähdytä. Ennen käyttöä voit lisätä sitruuna ja sokeri tuloksena saatuun inkivääri-teetä.

2. Voit valmistaa inkivääriä sisältävää teetä lämpöllä 50-60 asteen vedenlämpötilassa. Tässä tapauksessa säästät enemmän vitamiineja ja helposti hajoavia mineraaleja (esim. Kalsiumia). Mutta “linnoitus” ja juoman raskaus eivät ole niin näkyviä kuin kiehumisen aikana. Voit vaatia kaikenlaista inkivääriä (5 – 50 grammaa). Riippuen siitä, millaista “voima” teetä haluat saada, voit kestää inkivääriä termos puolen tunnin ajan tai niin. Mitä kauemmin pidät, sitä enemmän katkeruutta kuluu juomaan.

3. Kahvinkeittimen yksinkertaisin versio on seuraava: valmistettu inkivääri (harjattu, leikattu tai hankautunut) ja kaadetaan kiehuvaan veteen. Kestää 10-30 minuuttia. Sekoitettu hunajan ja sitruunan kanssa. Kaikki voidaan kuluttaa.

4. On tapoja ja on vaikeampaa … Esimerkiksi 1 rkl murskattu inkivääri sekoitettiin 2 ruokalusikallista samaa sitrusmehun (sitruuna tai appelsiini), 1 tl hunajaa ja lasi kuumaa vettä. 5 minuutin odotuksen jälkeen syntyvä väriainejuomaa voidaan käyttää.

5. Tai tämä: 3-4 cm maustettua inkivääriä juurella sekoitettuna 2 kardemummakuppiin, ripaus kanelia ja 1 tl vihreää teetä. Kaada saatava seos 500 ml: aan kiehuvaa vettä ja sekoita hyvin. Sitten poltetaan ja kypsennetään alhaisella lämmöllä 20-25 minuuttia. Sitten voit makeuttaa juoman lisäämällä muutamia lusikoita hunajaa. Voit parantaa makua ja lisätä C-vitamiinipitoisuutta teessä, voit lisätä vielä puolet sitruunasta (leikattu viipaleiksi). Lopuksi, sinun on annettava vastaanotetun juoman infusoida vielä 15 minuuttia. Rasitusta. Ja saada terveyttä!

Kaikissa resepteissä voit mahdollisesti sisältää marjoja, koiranruusuja, kuivattuja hedelmiä, yrttejä tai mausteita. Mieti, mitä ja mitä sekoitat …

Inkivääri laihtuminen

Ennen kuin tutustut olemassa oleviin resepteihin, suosittelemme, että ymmärrät miten tehokkaasti inkivääri taistelee kaloreilla ja ylimääräisellä painolla. Lausuntoja tästä aiheesta jaettiin: jotkut inkivääri näyttää lähes korvaa simulaattori, ja joku löytää siitä hyödyttömän maku- pysty tuhoamaan yhden ylimääräisiä kaloreita (verrattuna samaan vihreää teetä).

Asiasta ei ole olemassa luotettavia tieteellisiä tietoja. Ja tämä puhuu sen puolesta, että jos inkivääri-teen käyttö johtaa laihtumiseen, ei suoraan, vaan kehossa esiintyvien monimutkaisten prosessien kautta. Erityisesti inkivääri myötävaikuttaa aineenvaihdunnan kiihtymiseen, verenkierron puhdistamiseen kolesterolista ja toksiinien ja toksiinien poistamisesta.

Näiden puhdistusprosessien vahvistamiseksi naturopatiat suosittelevat valkosipulin, pippurin, kanelin, murunkuurun, ruohohieman ja luonnonhunajaa. Tässä tapauksessa on parempi ottaa inkiväärijuuri mahdollisimman kypsäksi, koska siinä on enemmän eteerisiä öljyjä.

Tässä tapauksessa on muistettava tällaisten yhdistelmien polttava “luonne” ja älä syö mausteista inkivääriä teetä tyhjälle vatsalle (mitä tahansa laihdutuksen “guru” sanoo). Muuten on olemassa mahdollisuus saada itse ongelmia ruoansulatuselimissä.

Muussa tapauksessa voit käyttää mitä tahansa edellä mainittua reseptiä, täydentää sitä valkosipulilla (1: 1 suhteessa inkivääriin) tai muita mausteita (makua) ja syödä kahvia tai tavallista teetä.

On kuitenkin resepti inkivääriteetä laihtumiseen, jolloin inkivääri on yhdistetty vihreä kahvi: 2 tl murskattua inkivääri tulisi sekoittaa samalla määrällä murskattua vihreä kahvi, kaada kuuma vesi ja hautua 5-10 minuuttia. Jos et pidä mausta, voit lisätä vähän kahvia, vähän kanelia, neilikkaita tai sitruunamehua. Päämaito ja sokeri eivät lisää …

Inkivääri lieteelle ja koskemattomuudelle

Kuten kaikkiin ARI- ja ARVI-tyyppeihin, inkivääri-tee kykenee lievittämään sairaan henkilön tilan. Muista vain, että sinun ei pitäisi juoda inkivääriä teetä korotetussa lämpötilassa. Muissa tapauksissa – terveydelle.

Jotta immuunijärjestelmä lisääntyisi inkivääri-teella on hyödytöntä. Tietenkin saatte tiettyä myönteistä vaikutusta, mutta et voi “lisätä” koskemattomuutta. Jotta normalisoituminen koskisi koskemattomuutta, on syytä syödä aina koko ajan, säännöllisesti ladata kehosi kohtuullisella teholla ja ajatella positiivisesti.

Niinpä inkivääri on vain osa immuniteettisi, eikä “maaginen pilleri”, kuten kaikki haluavat.

Se on kaikki. Ole tervetullut!