Задушени картофи със сушени гъби са обилна и много вкусна гарнитура за всяко месо. И дори без месо – например, в пощата.

Съставките

Картофи – 5-6 парчета.

Гъби, сушени, големи – 6-7 бр.

Лук – 0,5 бр.

Чесън – 1 зъб

Зелените – няколко клонки

Сол – на вкус

Pepper Ch.M. – на вкус

  • 81 kCal
  • 1 ч 20 мин.

Процес на готвене

Задушени картофи със сушени гъби са гъвкава и много вкусна гарнитура за всяко месо, било то говеждо, свинско или птиче. Също така това ястие може да бъде самодостатъчно за вегетарианци или в постно време.

За готвене задушени картофи със сушени гъби, вземи храната в списъка. Картофите се измиват под течаща вода с твърда кухненска гъба.

Съставки за задушени картофи със сушени гъби

Сварете чайника, сложете гъбите в тенджера, изсипете ги с вряща вода, покрийте ги с капак и оставете 20-30 минути да се подуят.

Потопете гъби във вода

Поставете гъбите на печката на средна температура и кипете в слабо осолена вода за още 20-30 минути.

Сварете гъби

При готвене на гъби, предварително загряване на растително масло в тиган, изложени картофи, нарязани на четири части. Не е необходимо да почиствате младите картофи. Запържете го бързо от всички страни, докато леко се счупи.

Сварете картофите

Нарежете лука на половин пръстени, добавете към тигана, направете пожара по-тих и гответе за 5 минути, лукът трябва да стане мек.

Сложете лук и картофи

Гъби нарязани на четири части, добавете към тигана към зеленчуци, покрийте и гответе на тих огън за 20-25 минути. От време на време излейте в тигана водата, в която са готвени гъбите. Когато картофите стават меки, добавете натрошения чесън, сол и пипер на чиния.

Добавете гъби

Накълцайте пресни билки, добавете към зеленчуците и гъби, разбърква се, изключете печката, капак и оставете да се запари за малко ястие с картофи, накиснати аромат на гъби.

Поставете Зелените

Сервирайте задушени картофи със сушени гъби като странична чиния на всяко месо или като отделно ястие.

Рецепта за задушени картофи със сушени гъби