Προτείνω να ετοιμάσετε μια χρήσιμη, νόστιμη και όμορφη απόλαυση για ζελέ – ζελέ από θαλασσινά.

Τα συστατικά

Θάλασσα-βελούδο – 1 κιλό

Ζάχαρη – 1,2 kg

  • 237 kCal
  • 50 λεπτά.

Διαδικασία μαγειρέματος

Η συγκομιδή μούρων για το χειμώνα είναι μια παράδοση αιώνων. Ακόμη και όταν δεν υπήρχε ακόμα ζάχαρη, τα μούρα χύθηκαν με μέλι για να μην τιμήσουν την εποχή.

Το Seabuckthorn είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο μούρο που πρέπει απλά να προετοιμαστείτε για μελλοντική χρήση. Ένα πλήρες σύνολο βιταμινών, λιπαρών οξέων, μακρο- και μικροστοιχείων έχει θεραπευτική επίδραση στο σώμα. Και μόνο το βλέμμα αυτού του πορτοκαλί χαρούμενο μούρο αυξάνει τη διάθεση.

Θαλασσιά

Βατόμουρα

Σήμερα θα κάνουμε ζελέ από θαλασσινά για το χειμώνα. Χρειαζόμαστε μόνο το buckthorn και τη ζάχαρη, αφού υπάρχουν αρκετές πηκτωματικές ουσίες στη θάλασσα-buckthorn. Δημιούργησα ζελέ από βούτυρο, όπως έκανε η γιαγιά μου, και πήρε πάντα τη ζάχαρη όχι με βάση το βάρος αλλά με βάση τον όγκο.

Συστατικά για ζελέ από θαλασσινά για το χειμώνα

Θάλασσας θα ταξινομηθεί, θα αφαιρέσει κλαδιά, θα πλένουμε.

Πλύνετε τη βελούδινη θάλασσα

Κατά μέσο όρο θερμότητα, ζεσταίνετε τα μούρα για 10-15 λεπτά, ανακατεύοντας. Χρειαζόμαστε τα μούρα να σπάσουν και να δώσουν το χυμό.

Για να ζεστάνουν τα μούρα της θάλασσας

Τώρα το μούρο πρέπει να σκουπιστεί μέσα από ένα κόσκινο για να απαλλαγούμε από τη φλούδα και τους ηλιανθόσπορους. Αυτό θα πάρει κάποιο χρόνο. Δεν ρίχνω την υπόλοιπη μάζα, αλλά μαγειρεύω κομπόστα ή ζελέ.

Σκουπίστε τα μούρα μέσω ενός κόσκινου

Ο χυμός που προκύπτει φέρεται σε βράση, προσθέστε ζάχαρη, στη συνέχεια στρέψτε τη φωτιά και μαγειρέψτε το χυμό θαλασσινών σε χαμηλή φωτιά για 10-15 λεπτά, αφαιρώντας τον αφρό.

Ρίξτε τη ζάχαρη

Στα αποστειρωμένα βάζα χύνουμε τη ζελατίνη από τη θάλασσα, κλείνουμε τα καπάκια σφιχτά. Ψύοντας προς τα κάτω, η ζελατίνα παίρνει τη σωστή πυκνότητα. Ψυγμένα δοχεία ζελέ θα τοποθετηθούν στο ψυγείο και θα τα ανοίξουν σε ένα φθινόπωρο ή χειμώνα το βράδυ για να απολαύσουν μια υπέροχη γεύση και άρωμα!

Συνταγή για ζελέ από θαλασσινά για το χειμώνα

Εάν έχετε λίγο ζελέ από τη θάλασσα-buckthorn αριστερά μετά την εμφιάλωση, δοκιμάστε αμέσως, είναι πολύ νόστιμο!

Φωτογραφία από ζελέ από θαλασσινά για το χειμώνα