Az illatos és könnyű csirkehúsleves zellerrel biztosan kedves lesz a szeretteinek, próbáld ki!

Az összetevők

Csirke (bármely rész) – 200 g

Zeller – 3-4 levélnyel

Burgonya – 2-3 db.

Káposzta Peking – 150 g

Hagyma – 1 db.

Sárgarépa – 1 db.

Paradicsom – 1 db.

Zöldek – ízlés szerint

Só, fűszerek – ízlés szerint

Víz – 1,2 l

  • 34 kCal
  • 40 perc.

Főzés

Azt hiszem, nincs olyan ember, aki közömbös a zellertől: sokan nagyon szeretik, mások nem tolerálják a szellemet. Ez azért van így, mert a zeller erős aromájú, és ez az íz érvényesül minden olyan tálban, ahol zellert használnak. A gyökérzöldség lágyabb íze és aromája, zöldek és szárak – élénkebbek.

Javaslom, hogy készítsen ma este egy illatos könnyű levest csirke- és ősliszttel. Alacsony kalória, ez a leves nagyon kielégítő és ízletes.

Zellerből és csirkehúsból készült levesek készülnek a listából. A pekingi káposzta fehér káposztával helyettesíthető, de aztán egy kicsit korábban be kell állítani, mert sokkal merevebb. Fűszerekből csak fekete borsot használtam.

Hozzávalók leveshez zellerrel és csirkével

Öntsük a vizet a serpenyőbe, és felforraljuk a csirkét. Ma felemeltem egy csontot a levest. Forraljuk fel, vegyük le a habot, és hagyjuk a hagymát és a sárgarépát, kockára vágjuk. Ízülni fogunk.

Tegyünk hagymát és sárgarépát

Főzze a húsleves közepes forróságát, elkerülve az erőszakos forralást. Ekkor húzzuk meg a burgonyát. 10 perccel a forralás után adjunk hozzá burgonyát kockákba vagy szeletekre vágva a potba, ahogyan megszoktuk.

Vágja a burgonyát

Miközben a burgonyát forraljuk, vágjuk el a zeller szeleteket, 2-3 mm-es szeleteket. Tegye a zellert egy serpenyőbe.

Tedd fel a zellert

Megint várjuk a forrást, és időközben vágjuk el a pekingi káposztát.

Vágja a káposztát

Adjuk hozzá a káposztát a leveshez.

Tegye a káposztát a levesbe

Kis forralással forraljuk fel a levest 5 percig. Végy egy darab csirkét, kockára vágva. Finoman finomra vágjuk a paradicsomot, vagy dörzsöljük a rácsra. Visszaadjuk a csirkét a serpenyőbe, hozzáadjuk a paradicsomot. Bors ízlés szerint, bár meg tudod csinálni egy tányérban.

Tegye a csirkét

Kapcsolja ki a tüzet, és hagyja a levest sütni 5 percig. Leves csirkével és zellerrel készen áll! Illatos, gyönyörű és nagyon finom, ez a leves biztosan kedves lesz a szeretteihez.

Leves recept zellerrel és csirkével

Díszítsd kedvenc zölddel és szolgálj. Bon appetit! Cook az egészségért!

Zeller és csirke leves