Tápláló és ízletes meleg étel, amely független lehet, és kiegészítik a különböző köretek és …

Az összetevők

Padlizsán – 3 db.

Csirkecombok – 3 db.

Paradicsom – 250 ml

Hagyma – 1 db.

Só, bors – ízlés szerint

Oregano – ízlés szerint

Fokhagyma – 2-3 szegfűszeg

Napraforgóolaj – ízlés szerint

Sajt kemény – 80 g

  • 110 kcal
  • 1 óra 20 perc.

Főzés

Bőséges és finom ételeket kínálok – padlizsán csirkével a sütőben. Ez az étel mindegyike független lehet, és kiegészítheti a gabonafélékből, tésztából vagy burgonyából származó mellékételeket. Különböző lehetőségeket kínálnak egy ilyen forró snack készítéséhez, nagyon szeretem rajongó formájában, de csónak formájában lehet választani, szintén teljesen eredetinek tűnik.

Készítsük el a szükséges ételeket főzéshez.

Hozzávalók a padlizsánhoz csirke a sütőben

Szeleteljük a hagymát kockákká.

Vágja le a hagymát

Szintén vágja a csirkét kockákká. Húst vettem a combtól, lédúsabb, de használhatod a filét. Az én húsom 300 gramm volt.

Chop a csirke

A padlizsán vágott egy rajongó, a farok elhagyni, így fog kinézni szebb, ha szolgálják. Sózzuk a padlizsánt és hagyjuk 20-30 percig.

Padlizsán vágott és só

Egy serpenyőben melegítsük fel a napraforgóolajat, és hagyjuk át a hagymát, amíg átlátszó, majd adjuk hozzá a húst, és egy kicsit megsütjük. Adjunk hozzá egy pohár vastag paradicsomlevet. Elhagytam a gyümölcslevet, én használtam. Húzza a húst, mielőtt elfogyasztja a gyümölcslevet kétszer.

Tegye ki a húst hagymával

Amikor a lé elpárolog, adjunk hozzá sót, borsot és apróra vágott fokhagymát a serpenyőbe, keverjük össze és főzzük még 5 percig.

Adjunk hozzá sót, borsot és fokhagymát

Fedje le a serpenyőt egy fóliával. A paradicsomokat nedvesítsük szalvétákkal, távolítsuk el a felesleges nedvességet, és tegyük fel egy sütő tálcára, kis rajongó formájában kinyitva. Top egy kis napraforgóolajjal.

Tegye a padlizsánt a fóliára

Melegítsük elő a sütőt 180 fokosra és süssük a padlizsánokat 25 percig. Ezután vegye ki a sütő tálcát a sütőből, és tegye fel a tölteléket csirkével a padlizott szeletekre. Megszórjuk az oregánót.

Tegye a padlizsán tölteléket

Rántsa fel a sajtot, és tegye fel a padlizsánt. Tegye a padlizsánt és a csirkét újra a sütőbe, és 10-15 percig süssük, amíg a kívánt súrlódás durva.

Megszórjuk a sajtot

Melegen forró padlizsánnyal, csirkével és sajttal közvetlenül a főzés után tányérra helyezzük, adjunk zöldséget és szolgáljuk az asztalra.

Padlizsán recept csirkével a sütőben

Fotó a padlizsán csirke a sütőben

Bon appetit!