A főtt bárány nagyon egyszerű módja ennek a húsnak a elkészítéséhez. És a mártás is nagyon egyszerű, csak tudnia kell, melyiket!

Az összetevők

Bárány (hátsó láb) – 1 db.

Víz – 3 l

Savanyú krém – 600 ml

Dill – 1 csomó

Só – 4 tk

Pepper fekete borsó – 6 db.

  • 170 kCal
  • 2 óra

Főzés

Próbáltad már főtt bárányt? Nem párolt, nem párolt, nem szelet a levesben, hanem önálló ételként? Alig ismerek ilyen recepteket. És miért történt ez így – fogalmam sincs róla. Egy csodálatos húst kapunk, mellesleg! Fontos a szósz helyes megválasztása. A mi falusi pásztorunk felesége velem osztotta ezt a nagyon egyszerű receptet, amely a minimális erőfeszítés tulajdonosa.

Egy bárány vagy a koponya hátsó lábát veszünk. Nagyon alkalmas arra, hogy az alsó rész forrását a behajlított kötés tartományában forraljuk, és ne továbbítsuk. nem térd, de alatta. Még mindig hús van hülye – ezen a helyen van egy csomó izom, ők ülnek mind a héj. A drága magas minőségű hús magasabb. Itt – egy alacsony zsírtartalmú darab, csak rosszabb minőségű. Ha van egy első lába (váll nélkül), akkor is megteheti. De a pépnek is nemcsak csontoknak kell lennie!

A hús mellett feketebors, só és víz szükséges. Fél liter víz – 1 bors fekete paprika, 1 liter víz – egy teáskanál melkokristallicheskoy sót. De a főtt birkanyú mártás különösen jó hideg, alacsony zsírtartalmú tejfölt vagy joghurtot – ha csak valami folyékony és savanyú. Fűszerek – friss fűszernövények, só, talán fokhagyma vagy kis mennyiségű bors, de először próbáljuk meg őket nélkül értékelni a hús ízét. Semmi túl erős és páncélos-piercing akut – az így főzött bárány nagyon finom, finom ízű, könnyű gólt szerezni.

Hozzávalók a főtt bárány és a szósz főzéséhez

A bárányt egy serpenyőbe helyezzük és vízzel öntjük, hogy teljesen lefedjük a húst. Mérjük a vizet, mennyit öntöttünk, ez szükséges a bors és a só kiszámításához. Ha a csontok nem illeszkednek a serpenyőbe, és “tedd”, fordítsa őket a főzés során. Adjuk hozzá a borsot a vízmennyiség (borsó – fél liter) alapján. Forraljuk fel a vizet, távolítsuk el a habot, és másfél óráig melegítsük fel a húst. Dosalivayem és főzzük 10-20 percig. Csak? Nehéz megfogalmazni.

Válasszuk el a húsot a csontból

A mártás elkészítéséhez keverjük össze a tejföllel friss fűszerekkel és sóval. Csak? Általánosan elemi!

Rántott tejföllel gyógynövényekkel és sóval

A kész húsot a serpenyőből fogják és részekre vágják. Hideg és meleg is használható. Melegen vágott vastag, hideg (fél órával a kiöntés után) valóban vágott és nagyon vékony.

Kész, főtt bárány

Ne felejtsd el a mártást. Lehetséges mellékételek – főtt burgonya, főtt karfiol, fekete kenyér. Egyszerű paraszti konyha, röviden. Mint látható, a recept utilitárius és mindennapi, nem ünnepi. Nem, hát, milyen hús olcsóbb a pásztor családja számára?

A főtt bárány receptje mártással