Csirkemellből készített házi csülök – egyszerű, ízletes és könnyen elkészíthető étel, az összetevők minimális számából.

Az összetevők

Csirkefilé – 2 db. (500 g)

Só – ízlés szerint

Földi bors – ízlés szerint

Kefir / joghurt – 200-250 ml

Crackerek – 180 g

Sajt kemény – 100-150 g

Mediterrán gyógynövények – ízlés szerint

Paprika – ízlés szerint

Növényi olaj – opcionális

  • 216 kCal
  • 1 óra

Főzés

Ma szeretnék megosztani veled egy receptet, ami a csirkemellből készített ízletes házi csirkék elkészítését jelenti. Ez az egyszerű és könnyen elkészíthető étel – egy igazi varázspálca a konyhában – a gyorsan elkészíthető, legalább a komponensek heteken át tárolható a fagyasztóban, alkalmas arra, hogy ebéd, vacsora és snackek, valamint a legfontosabb dolog – mint mindenki, kivétel nélkül, és kiderül, mindig.

A pörkölt csirkehús és a ropogós kenyérsütés klasszikus kombinációját megőrizzük, de egy kicsit megváltoztatjuk a főzés megközelítését. A csirkemell helyett a csirke egészét használjuk. Készítünk finom kenyeret a francia stílusban, hozzáadásával sajtot és fűszereket. Teljesen megszünteti sütés és sütőolajat, és helyette sütjük rögök a sütőben. Tehát a klasszikus gyorsétterem helyett a könnyű, hasznos, és ugyanakkor hihetetlenül finom változatot kapunk a csirkemellfiléktől. Próbálja ki!

Fotó finom nuggets a csirkemell

Készítse elő az összetevőket a listán.

Hozzávalók a csirkemellek finom csirkékhez

A csirkefilé kb. 1 centiméter vastagságú (csirkemell helyett csirkecomb húst használhat).

Só és bors a filet két oldalról, majd vágja részei a kívánt méret. A filmet 1,5-2 cm széles és 6-7 cm hosszúságú csíkokra vágtam.

A csirkemell filet

Lay filé elő egy mély tartályba, töltse meg joghurt vagy joghurt, keverjük, és hagyjuk 40-60 percig a páclében húst. Ha az idő megengedi, a hús hosszabb ideig marinálható.

Tedd csirkét kefirbe

Addig készítsd el a kenyeret. Préseljük át a kekszet a kis morzsák állapotába, sajtoljuk a sajtot.

Grillezni a cookie-kat

Kombináljuk a zúzott süteményeket és a reszelt sajtot. Fűszerek hozzáadása ízlés szerint. Száraz mediterrán fűszernövények és paprika keverékét adom hozzá. És azért is, mert a kekszek sótlanok és semlegesek ízlés szerint, még 1-2 csipet sót és őrölt fekete borsot. Alaposan keverje össze mindent.

Kombináljuk a süteményt és a fűszereket

Formázza a sütőlapot sütőpapírral és zsírozza meg egy vékony növényi olajjal. Annak érdekében, hogy ne használjunk olajat, lehetőség van arra, hogy necces tollakat készítsenek, vagy olajos sütőpapírt használjunk.

Mindegyik csirkemell szelet egy kenyérsütőbe, és tegye egy kész sütőedénybe. Ebben a szakaszban néhány nugget fagyaszthatunk később.

Húsleves, és tegye egy sütőlapra

Elkészített nuggets előmelegített sütőben 220 fok, és süssük 15 percig. A fagyasztott rögök sütik a sütőben leolvasztás nélkül, növelve a főzési időt 20 percre.

Sütjük a sütőben a kosarat

Kívánt esetben a csirkemellből készült rántásokat is fel lehet főzni egy serpenyőben, 2-3 percig sütni mindkét oldalon, egészen aranyáig.

A sütés serpenyőjét sütjük

A csirkemellből készült rögök készen állnak. Bon appetit!

Recept a csirkemellek finom csirkékhez