Az egyik legnépszerűbb recept a normál családi étkezéshez, és egy ünnepi asztalhoz!

Az összetevők

Burgonya – 600 g

Csirkehús – 400 g

Izzó – 1 db.

Kemény sajt – 120 g

Majonéz – 70 ml

Só – 2 tk.

Fűszerek – 1 tk.

Növényi olaj – 3 evőkanál.

Friss petrezselyem szelet – a kiszolgálásért

  • 180 kcal
  • 1 óra

Főzés

Burgonya, csirke, sajt és majonéz a sütőben – elég magas kalóriatartalmú étel, de felháborítóan finom. Ezért ritkán főzöm, főleg ünnepnapokon. Ezért még a sajtos hússal hüvelyes burgonya is már ünnepe. A gyerekek szeretik ezt az ételt, ezért megpróbálok főzzük házi majonézzel. Ha a vendégeket menetrend szerint tervezik, nagy formában vagy azonnal sütőlapon főzöm a burgonyát. És ha egy keskeny családi kör jön le és egy kis penész.

Hogy előkészítse a burgonya, csirke, sajt és majonéz a sütőben, előkészíti a következő összetevőket – ezek egyszerű és megfizethető, gyakran a hűtőben, akkor is, ha sült krumpli főzés előre nem tervezett.

Hozzávalók csirkével, sajttal és majonézzel a sütőben

Csirkehús apróra vágva. A combból vagy a dobvágóból vágott filé vagy darabok használhatók. Dezentálja, ha lehetséges, eltávolítja, valamint a felesleges zsírt.

Vágja darabokra a húst

A csirkét megszórjuk sóval és őrölt korianderrel. Nagyon szeretem a koriander illatát, szóval mindenképpen hozzáadom minden ételhez, de a desszertek kivételével, azt hiszem. Használhatja kedvenc fűszereket vagy fűszerkészleteket a csirke számára, a shish kebab számára. Közönséges borssal juthat el.

Megszórjuk sóval és korianderrel

Készítsük elő a burgonyát – húzzuk le, mossuk és szeletekre vágjuk. Használhat speciális rést.

Vágja a burgonyát

Készíthet egy kis formát a sütéshez vagy egy edényhez egy sütő tálcán, ha sok “kóstolót” várnak. A formát fóliával és zsírral borítják növényi olajjal. Szétszórjuk a burgonya felét, adjunk hozzá sót. Megszórhatja a fűszereket is.

Helyezze a burgonyát a fóliára

Finoman vágja le a hámozott hagymát, és átrakja felülről a burgonyára. A gyűrűk hagymafélét vagy negyedét is kivághatja. Mindent kenjen majonézzel – otthoni vagy boltos használhat.

Hagyja a hagymát

Most forgassa el a csirkét – határozottan rakja le a darabokat. Kenje meg majonézzel. Kóstolható kulináris ecset használata.

Tegye a húst

Helyezzük a burgonya második felét a csirke tetejére, adjunk hozzá sót és szórjuk majonézzel.

Burgonyát kenni majonézzel

Az utolsó réteg sajtos szelet. Most az űrlapot fóliával lefedheti és egy előmelegített 190 fokos sütőbe küldheti.

Tegye a sajtszeleteket

Süssük burgonya, csirke, sajt és majonéz a sütőben 20-25 percig, majd bontsa a fólia és hagyja, hogy a sajtot pirított további 15-20 percig.

Fotó burgonya csirke, sajt és majonéz a sütőben

Tálaljuk az edényt egy nagy tálra vagy meleg vagy forró adagokban. Ügyeljen arra, hogy díszítse a friss gyógynövényeket.

A sütőben csirke, sajt és majonéz burgonya receptje

Bon appetit!