Madlavning nærende, nyttig, usyrede brød fra hele hvedemel med solsikkefrø på en traditionel norsk opskrift.

Ingredienserne

Mel, fuldkornsmelk – 200 g

Havregryn / havregryn – 200 g

Solsikkefrø – 100 g

Hør – 50 g

Sesam – 50 g

Salt – 0,5 tsk.

Sukker / honning – 1 tsk. (Valgfrit)

Carbonated / Drinking Water – 700 ml

Vegetabilsk olie – 1 spsk.

  • 177 kCal
  • 1 time. 50 min.

Madlavningsproces

Flad sprøde brød med en neutral smag og en overflod af frø i sammensætningen – en klassiker af norsk køkken. Dette er en simpel ret, som oprindelig var en måde at holde vikingerne korn renten på de lange vintermåneder, og i dag er udbredt, populær og meget elsket i de fleste skandinaviske lande. Man behager fravær af gær i sammensætningen, den anden – simple metoder og evnen til altid at holde brødet på hånden, fordi de er i stand til at blive opbevaret i lang tid. Tilhængere af en sund livsstil sådan brød tiltrak sin gavnlige sammensætning af hvede, havre eller rug mel helhed og fans pohrustet noget velsmagende – tilstedeværelsen af ​​en række forskellige frø i sammensætningen og en tæt, sprøde tekstur brød, så de er i stand til og brød stedfortræder, og blive et nyttigt alternativ krakkere eller lever.

I dag vil jeg foreslå at stifte bekendtskab med disse enkle og sunde retter tættere og lave mad derhjemme norsk sprøde korn brød på en traditionel opskrift. Lad os starte?

Opskrift på norske brødbrød

Til madlavning skal du bruge disse ingredienser.

Ingredienser til norske brødbrød

Kombiner hele kornmalet og jorden (eller hele) havregryn med øjeblikkelig madlavning. Jeg tilføjer jordflager – i dette tilfælde er dejen lidt tykkere, og efter min mening er det mere hensigtsmæssigt at distribuere det i en bageplade.

Bland mel med havregryn

Tilsæt solsikkefrø, hør og sesamfrø, salt og lidt sukker eller honning, hvis det ønskes. Bland alt godt.

Sæt frø, salt og sukker

Hæld i vand ved stuetemperatur.

Hæld i vand

Bland ingredienserne og lad massen infuse i 10-15 minutter, så den tykker lidt.

Rør dejen

Læg bagepladen med bagepapir og olie med vegetabilsk olie.

Smør formen med olie

Fordel halvt dejen og fordel jævnt et tyndt lag. Det er muligt at anvende til dette formål en silikone klinge dyppet i koldt vand, eller en blanding af en anden dæklag papir til bagning og glatte masse hænder. Denne fase er meget vigtigt – tag tid til det. Ellers viser det sig, at et tyndt lag af dej hurtigt og kraftigt propechetsya stege og tykkere og bliver nødt til at løsrive dopekat separat.

Sæt dejen på formen

Ved hjælp af en kniv eller rulle til dejen skal du skære massen i rektangler af den ønskede størrelse. Dette vil lette adskillelsen af ​​færdiglavet brød. Hvis vægten ikke bliver tykkere på denne tid, placeres dejen i ovnen i 10-15 minutter, og påfør skillelinjerne, når dejen er lidt tør.

Skær dejen i rektangler

Stænk overfladen af ​​dejen med et lille antal frø til dekoration, hvis det ønskes.

Strø med frø

Placér dejen i en forvarmet ovn til 170-175 grader og bages i 40-45 minutter. Derefter reduceres varmen til 160 grader og koge brødene i yderligere 15-25 minutter, indtil de bliver tørre og sprøde. Den nøjagtige tilberedningstid afhænger af ovnens egenskaber og dejenes tykkelse og kan variere lidt for hver servering af brød.

Adskil de færdige brød, helt køligt og anbring det i en forseglet opbevaringsbeholder. Gentag proceduren med den resterende test.

Norske kornbrød

Norske kornbrød er klar. Bon appetit!

Foto af norske kornbrød