Burrito je jelo od meksičke kuhinje koja je popularna daleko izvan Meksika. Pripremite ga s piletinom, grahom i kukuruzom.

Sastojci

Pileći filet – 400 g

Crveni grah (konzerviran) – 1 može

Kukuruz (can.) – 1 pot

Luk – 1 kom.

Češnjak – 1 zub

Rajčice – 2 kom.

Umak od rajčice – 3 tbsp.

Biljno ulje – 3 predmeta l.

Sol – okus

Začini – okus

Polu-tvrdi sir – za okus

Tortilla tortillas – 4 kom.

Zelenilo – okus

Kiselo vrhnje za posluživanje

  • 143 kcal
  • 30 min.

Proces kuhanja

Posluživanje jela uvijek je ista: tortila “tortilla” zamotana je ukusnim, zadovoljavajućim i toplim punjenjem. No, sastav punjenja može varirati – može biti meso ili vegetarijanac, ali prisutnost kukuruza, graha i sira je obavezna.

Danas ćemo kuhati burrito s piletinom i grahom …

Za pripremu punjenja potrebno je prethodno kuhati piletinu do spremnog i hladnog u dobivenoj smjesi. Kukuruz i grah pojedinačno su bačeni na sito i pustili drenažu tekućine. Rajčica (ako se želi) može biti oguljena. Umak od rajčice se koristi za okus (začinjeno, slatko, s začinima).

Sastojci za burrito s piletinom i grahom

Luk i češnjak usitnjeni, tava za prženje 2 tbsp. biljno ulje, širimo luk i češnjak i prolazimo 1-2 minute na srednje topline.

Pržite luk

Zatim dodajte rajčicu, kockice i umak od rajčice. Sve je pomiješano, pokrijte tavu i kuhajte na laganoj vatri 5-7 minuta, prije nego što se omekšate povrće. Na kraju sezone za gašenje slanom i crnom paprom. Koristio sam mješavinu meksičkih začina.

Stavite rajčice

Pileći filet se uklanja iz bujona i izrezati u kocke. Stavili smo piletinu, kukuruz i grah u tavi.

Stavite meso, grah i kukuruz

Svi se mješaju i zagrijavaju nekoliko minuta na maloj toplini. Izvadite tavu iz vatre i dodajte sitno nasjeckane zelje. Burrito punjenje s piletinom i grahom je spremno.

Namjestite sastojke u tavi

Možete sakupiti burritove. Sir se trlja na grubu rebaru. Tada morate zagrijati kolače, tako da oni postanu više plastični i lako uvijeni u valjak. Da biste to učinili, zagrijavamo suha tavu, stavljamo na nju jednu tortilu na samo nekoliko sekundi, a zatim kolač okrenimo na drugu stranu i držimo posudu još nekoliko minuta. Burr se ne treba pržiti, dovoljno su topli.

Stavite plosnatu kolač na tavu

Pomaknemo kolač od tava na tavu, širimo punjenje na jednoj strani tortu, velikodušno pospite sir i uvijemo u valjak, savijamo rubove prema unutra, tako da punjenje ne pada.

Stavite punjenje i sir

Ponovite postupak s preostalim kolačima i nadjevom.

Ispunite punjenje s ravnim kolačima

Završna faza kuhanja burrito – valjaka treba pržiti u tavi ili grijati u vrućoj peći da se sir rastopi. Pecao sam burrito s piletinom i grahom u roštilju. Da biste to učinili, temeljito zagrijte tavu, mastite valjke s preostalim biljnim uljem i pržite s dvije strane sve dok se ne pojave crvene pruge.

Pecite burrito u tavi

Posluživanje jelo: rezati svaki burrito na pola, malo koso. Poslužite vruće s kiselim vrhnjem.

Fotografija burrito s piletinom i grahom

Bon appetit!

Recept za burrito s piletinom i grahom