Ψημένο στο φούρνο, ένα φρέσκο ​​κέικ – μια ιδανική αντικατάσταση για ψωμί κατάστημα. Είναι πολύ εύκολο να το δημιουργήσετε στο σπίτι.

Τα συστατικά

Αλεύρι – 2,5 φλιτζάνια

Νερό – 1 γυαλί

Ξηρή μαγιά – 5 g

Αλάτι – 2 πείρους

Ζάχαρη – 2 πρέζα

Σουσάμι – για γεύση

Φυτικό λάδι – για λίπανση

  • 223 kCal
  • 20 λεπτά.
  • 50 λεπτά.

Διαδικασία μαγειρέματος

Ένα φρέσκο ​​κέικ στο φούρνο δημιουργείται κυριολεκτικά σε 1 ώρα, εάν αποφασίσετε να κάνετε μια ζύμη με την προσθήκη μαγιάς και για 30 λεπτά, εάν ζυμώνετε τη ζύμη χωρίς αυτές. Η μόνη διαφορά είναι ότι τα κέικ ζύμης θα παραμείνουν μαλακά, πλούσια και τρυφερά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, θα σπάσουν εύκολα όταν χωριστούν. Αλλά τα ακάρεα πλατά κέικ θα γίνουν τραγανά, θα σπάσουν σε κομμάτια σαν ένα μπισκότο, έτσι ζύμη θα προστεθεί στη ζύμη σε αυτή τη συνταγή.

Ένα τέτοιο προϊόν αρτοποιίας δημιουργείται ειδικά χωρίς γεύση, με ελάχιστο περιεχόμενο αλατιού και ζάχαρης, έτσι ώστε να μπορεί να σερβιριστεί τόσο στα πιάτα πρώτης / δεύτερης όσο και σε ένα επιδόρπιο με μαρμελάδα ή μαρμελάδα.

Προετοιμάστε αυτά τα συστατικά.

Συστατικά για φρέσκο ​​ψήσιμο στο φούρνο

Σε ζεστό νερό στους 30 ° C, ρίχνουμε το αλάτι και τη ζάχαρη, 1 φλιτζάνι αλεύρι σίτου και ξηρή μαγιά. Συνιστάται να αγοράσετε αλεύρι της υψηλότερης ποιότητας.

Συνδυάστε το αλεύρι, το νερό και τη μαγιά

Χτυπάτε ή ανακατεύετε προσεκτικά τα περιεχόμενα του δοχείου, το κάνω με μια κορδέλα, έτσι ώστε να μην υπάρχουν σβώλοι στο αδιαφανές. Καλύψτε το δοχείο με μια πετσέτα και αφήστε το σε ζεστό για 25 λεπτά.

Ανακατέψτε το μείγμα με ένα χτύπημα

Στο πλησιάζον αχνάκι, οι φυσαλίδες αρχίζουν να εμφανίζονται μόλις πέσουν – η opara είναι έτοιμη! Είναι οι φυσαλίδες που ελέγχουν την ποιότητα της μαγιάς, αν είναι μικρές, τότε η ζύμη είναι αδύναμη και η ζύμη δεν αυξάνεται όπως πρέπει, αν είναι μεγάλη, τότε η δοκιμασία θα αυξηθεί αρκετές φορές!

Ολοκληρώθηκε

Βάλτε το υπόλοιπο αλεύρι, αφήνοντας λίγο για τη σκόνη.

Προσθέστε αλεύρι

Δημιουργήστε μια ζύμη της ζύμης, ζυμώντας για 5-7 λεπτά. Αφήστε 20 λεπτά κάτω από την πετσέτα στη φωτιά.

Ζυμώνουμε τη ζύμη

Μετά από τον καθορισμένο χρόνο, τραβήξτε ένα μικρό κομμάτι της ζύμης, εφαρμόστε ένα φυτικό λάδι και απλώστε τη ζύμη με τα χέρια σας, δημιουργώντας ένα κέικ. Skalka όταν δημιουργείτε επίπεδη κέικ δεν θα χρειαστείτε, αλλά μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε κατά βούληση. Πασπαλίστε ένα κέικ με σουσάμι. Τοποθετήστε το φρέσκο ​​κέικ στο φούρνο, προθερμασμένο στους 200 ° C, ψήνετε για περίπου 5 λεπτά στη μία πλευρά.

Πασπαλίστε με σουσάμι

Γυρίστε και χτυπήστε για άλλα 2-3 λεπτά – μέχρι την ερυθρότητα. Εκχυλίστε και πασπαλίζετε με νερό, καλύψτε με μια πετσέτα, έτσι ώστε το κέικ απορροφά την υγρασία από μόνο του και παραμένει μαλακό.

Για να τηγανίζετε μια επίπεδη κέικ

Απλά ψήστε τα άλλα κέικ, τα σερβίρετε στο τραπέζι με ζεστά, φρέσκα λαχανικά, χόρτα κλπ.

Η συνταγή για ένα φρέσκο ​​ψήσιμο στο φούρνο

Φρέσκο ​​λεμόνι στο φούρνο