A tradícionális koreai recept szerint a rozmaringból származó kimchi illatos, zamatos, fűszeres snackjét készítjük.

Az összetevők

Daikon – 2 kg

Cukor – 2 evőkanál.

Só – 1,5-2 evőkanál. (ízlés szerint)

Gyömbér gyökér – 1 evőkanál.

Zöld hagyma – 4 szár

Pirospaprika pelyhek – 20-100 g (ízlés szerint)

Fokhagyma – 5-6 gerezd (2 evőkanál)

Szója / halszósz – 60 ml

  • 68 kCal
  • 20 perc.
  • 30 perc.

Főzés

A Kimchi lédús, fűszeres, étvágygerjesztő koreai étel egy világszerte kedvelt étel. Korábban beszéltünk, hogyan kell elkészíteni egy egyszerűsített változata uborka Kimchi, és ma már a szakács egy másik népszerű és leggyorsabb változata ennek a táplálékra – daikon retek Kimchi.

Főtt a hagyományos koreai recept, ropogós, és ízletes égő Kimchi retek lesz benyújtásra kész az asztalra egy órával később, és valószínűleg fellebbezni minden szerelmeseinek éles, meleg ételek. Ha inkább egy visszafogottabb ízlést és egy enyhe élességet szeretne, próbáljon ki egy kicsit a receptből, és cserélje ki néhány paprikát őrölt paprikával.

A retchi receptje a retekből

A felkészüléshez a listában felsorolt ​​összetevőkre van szükség.

Hozzávalók retek kimchi

Húzzuk le és vágjuk a daikonot 1,5-2,5 centiméteres kockákra.

Szeletelje a daikonot

Helyezze a darabokat egy mély tárolóba, adjunk hozzá 2 evőkanál. cukor, 1,5 evőkanál. sót és keverje alaposan.

Megszórjuk a sót és a cukrot

Hagyja a daikon szobahőmérsékleten 30 percig. Ezután engedje le az összes felosztott gyümölcslevet, és tárolja egy darabig. Néhányat a marinád elkészítéséhez szükséges.

Cserélje ki a daikonlevet

Finoman vágja meg a gyömbéres zöldhagymát. Vágja a fokhagyma gerezdét.

Vágjuk le a hagymát, a fokhagymát és a gyömbért

Adjuk hozzá a pirospaprikából készült déconi pelyhek darabjait, elkészítjük a gyömbért, a hagymát, a fokhagymát. Öntsük szójaszószba és 80 ml diakonlétbe. A szójaszósz helyett egyenlő mennyiségű halszószot használhat.

Az étel finomsága beállítható az ízlésedhez, csökkentve vagy növelve a borsó mennyiségét. Az étel elkészítésének legnépszerűbb arányai 50 gramm forró paprika pelyhek adagolását feltételezik a kilogramm dózisban, ami nagyon erős ízeket ad az edénynek. Mivel ez a recept, az összeg a paprika (10 gramm kilogrammonként daikon) a minimálisnak tekinthető, de az íze az étel képzetlen ember még lehet egy kicsit meleg. A telített szín megőrzése és az edény súlyosságának minimalizálása érdekében néha kicserélem a forró bors egy kis részét őrölt paprikával.

Adjunk hozzá fűszereket

Alaposan keverje össze az elkészített összetevőket, amíg a fűszerek egyenletesen el nem oszlanak, és a daikon darabjai nem fognak lédúsak. Szükség esetén adjunk hozzá még több sót a kedvéhez.

Ha összetevőket keveresz a kezével – ügyeljen arra, hogy műanyag vagy gumikesztyűket helyezzen el, hogy megóvja keze bőrét a forró paprikából.

A daikon marinázása

Az edényt közvetlenül az asztalhoz lehet adni, vagy hűtőszekrényben egy lezárt tartályban (műanyag tartály vagy üvegedény, vákuumos fedéllel). A Kimchi-t ilyen módon több hónapig lehet tárolni. A tárolás során a kimchi fokozatosan erjed és savasabb ízű. Úgy gondolják, hogy a retek legteljesebb ízét a retek két hét múlva mutatják ki.

Annak érdekében, hogy felgyorsítsa a fermentációs folyamat, ez lehetséges, az első 2-3 napon Kimchi hagyjuk szobahőmérsékleten (a lezárt tartályban), és amikor a felület a kis buborékok keverjük össze, és savanyú ízű, – tiszta edénybe hűtőszekrényben tárolásra.

Fénykép egy kimchi egy retek

Kimek a retekből készen áll.

Kimchi retek