Tudja, hogy az íz a “zöldség”?

Ez a kategorikus kijelentés a halászok körében, akik a csodálatos halak fogásán vesznek részt, ami szaga van, ami nagyon hasonlít a friss uborka illatához. Annyira koncentrált, hogy a lakóhelyén képes tölteni a tározó közelében található utcákat. A Smelt Szentpétervár szimbóluma, és májusban még egy ünneplés is elkötelezett erre a halra, amely időben megegyezik a Finn-öbölbe való belépéssel.

Rövid információk a szagról

A Smelt a lazacosok családjához tartozik, pontosabban egy bizonyos nemzetséghez – az Osmerushoz, amelynek számos sajátossága van:

  • széles fogat tele van számos foggal, elég nagy ahhoz, hogy károsítsa az ember bőrét – ezért amikor kezeli, óvatosnak kell lennie
  • gyengéd fényes mérlegek, amelyek könnyen tisztíthatók
  • a halak túlélhetőek, a levegőben több órán keresztül élnek, ami viszont pozitívan befolyásolja ízét

Az élő hal nagyon vonzó: a sárgásfehér oldalúak és a has nagyon szépen árnyékolt a felső részen, amely zöld kék színnel túljutott. De értékelik, hogy nem a megjelenés, hanem a szelíd és egyedi ízlés.

A méret a halak függ a mélység és a tározó területén, ahol lakik, de szaga hossza jelentősen változhat :. 8-35 cm Maximális hal súlya – 350 gramm, de ez alá gyártás fogaskerekek, és mindig szívesen horgászok .

Szérum összetétele és kalóriatartalma

érték Összeg 100 grammonként
A szuszpenzió kalóriatartalma 100 kCal
fehérjék 15,4 g
zsírok 4,5 g
víz 78,5 gramm
hamu 1,5 gramm
vitaminok B, D, PP csoport
ásványok Kálium (390 mg), a kalcium (80 mg), magnézium (35 mg), nátrium (135 mg), foszfor (240 mg), vas (0,7 mg), króm (55 g), a nikkel (6 g), Molibdén (4 μg).

Az illat előnyei és káros hatásai

Ennek a halnak a zsíros és nyers húsának kellemes ízvilága van, és a népesség valamennyi csoportja, köztük az idősek és a gyermekek számára ajánlott. Könnyen tisztítható és ízletes minden “hypostase” -ban: sült, főtt, sózott, füstölt …

Az illat viszonylag magas kalóriatartalma ellenére a mérsékelt fogyasztás nem fogja ártani az alakot, és sok kellemes érzést kaphat az ízletes ételekből, sok hasznos összetevővel. Ez a hal a káliumtartalom rekord birtokosai közé tartozik, amely fontos szerepet játszik a víz-só anyagcserében, valamint az emberi test számos rendszere is.

Az ízérzet csak akkor jelenhet meg, ha allergiás reakciókat okoz.

Egyes szakértők azonban úgy vélik, hogy egy ilyen kis halat fogott, például Neve (nagyvárosokban), de jelenthet veszélyt az emberekre, mert annak összetétele szükségszerűen jelen arzén és polihlorbifenol, ami oda vezethet, hogy súlyos mérgezés. Van azonban egy másik vélemény: ha az illat a szezonban van (bárhol is van), akkor nincs benne káros toxikus elem.

Nos, milyen véleményt kell bízni, hogy, sajnos, el kell döntenie …

A főzés és az étkezési illat jellemzői

Az illat szaga eléggé zsíros és alkalmas mind sütéshez, mind gőzöléshez. Ezzel tudsz készíteni a levest, akkor tudunk, vagy főzni a grill, a cucc és átrendezheti a sütőben … De még mindig a legnépszerűbb opció – sütés szaga, pre-roll a lisztet és a fűszereket. Természetesen először meg kell tisztítani és ki kell üríteni (ami szerencsére nagyon könnyű, különösen ha a hal friss).

A nagyon kicsi halat a sör finom falatává alakíthatjuk, amelyhez nagy mennyiségben sózzunk és olajjal sütjük. Ugyanolyan népszerű a száraz szag, amelyet mind a snackszárító üzemekben, mind otthon nyerünk. Ugyancsak ízletes és sós vagy szárított.

Meg kell jegyezni, hogy egyes orvosok javasolják, hogy a sült szagot csontokkal táplálják, amelyek tavasszal gyengék és nem rontják az ízt. Úgy vélik, hogy ez a fajta halfogyasztás kiváló módja az oszteoporózis megelőzésére, hiszen lehetővé teszi a kalcium és a foszfor helyes arányát az emberi csontokban.