Ако сте уморени от обикновената каша от елда. Опитайте се да готвите постно елда овесена каша с домати и лук. Ще ви хареса, повярвайте ми!

Съставките

Елда – 200 гр

Вода – 350 мл

Сол – на вкус

Домати се нарязват – 3 супени лъжици.

Лук – 1 бр.

Захар – щипка

Хмел – Suneli – на вкус

  • 121 kCal
  • 20 мин.

Процес на готвене

Бързо леща каша, която може да бъде направена от всякакви зърнени храни. Препечените домати и лукът служат като вид сос – сос. Ако използвате котлон, готвенето може да бъде опростено и да не се раздели процесът. Първо пържете лука в масло, поръсете крупата, излейте вода, сол и варете, докато се приготвят. След това добавете нарязаните домати и изпържете цялото. Предлагам друг, не по-малко прост начин.

За да приготвите вкусна елда зърнена закуска с лук, ще ни трябва:

Съставки за овесена каша с лук и домати

Елда ръж за чиста вода, излейте вода, добавете сол и готвене, докато готови. Веднага след като водата се срине малко, покрийте тигана с капак и донесете овесената каша на готовата.

варена елда

При готвене на крупата ситно нарязайте лука.

Свеж лук

Смажете лука в масло, докато златистите и меки.

Печене на лук

Добавете нарязани домати и ги запържете за 5 минути.

Добавете доматите към лука

Тя трябва да бъде еднакво гладка маса. Не забравяйте да добавите сол на вкус и да добавите щипка захар. Подправки и пипер – по желание и вкус. Колкото по-интересно ще бъде приложението на подправките, толкова по-ароматно и вкусно ще бъде пюрето от лук и домат.

Лук пържени с домати

Съветвам ви да служите по този начин: първо поставете овесената каша и поставете сос от доматен лук на върха. Можете да смесите всичко, също ще бъде вкусно. Просто ястие е готово.

Елда с лук и домати

Бон апетит!

Снимка на елда с лук и домати

Рецепта за елда с лук и домати