Panna теракота (Panna Cotta) с агар-агар – вкусни и интересни, макар и не на класическата версия на този известен италиански десерт.

Съставките

Крем – 500 мл

Агар-агар – 1 опаковка (10 g), изчислена за 500 ml течност

Захарен пясък – 4 супени лъжици.

Нишесте – 1 супена лъжица.

Плодове – за сервиране

  • 175 kCal
  • 3 часа и 30 минути.

Процес на готвене

Не си спомням къде и кога е купил агар-агар, наслаждавайте се ползват, когато сметне за необходимо, и изведнъж накрая забелязах един ден, че пакетите са с рецепти, които можете да го направите с този продукт. Интересувах се от Panakota с агар-агар …

Извинявам се на просветлените готвачите: Да, аз разбирам, че това е – не класически и вековни котка Пан е на желатин (о-Кей, доста изначалната – на риба лепило), но беше тук любопитни да опитате, тъй като се оказва, панна кота с агар-агар, ако производителят приветства рецептата. Споделям резултата.

Еднозначно допълнение към технологията – няма риск от прегряване, като желатин. Отрицателни – ако се прави на желатин, които имам, като, засадени по-точно, и на крайния продукт изглежда изгладена от агар-агар. Все пак, ако правим, да речем, в очила, а не в плесени, тогава тази характеристика определено няма да бъде забележима. В сравнение с желатин, рецептата за агар има по-висока плътност, но без да започне да изглежда като плътен пудинг.

Съставки за панаката с агар-агар

Агар-агар, нишесте, захар и се смила с малко студен крем, така че сухи съставки са равномерно диспергирани в течността.

Изсипете останалата част от сметаната, разбъркайте, загрейте на средна температура, разбъркайте от време на време и гответе за 3 минути, като продължавате да се намесвате. На този етап кремът получава характерен кремав цвят и консистенция.

Комбинирайте всички съставки в тенджера

Прес-форми се изсипват студена вода и се изсипва в тях тиган котка.

Изсипете панакота в мухъл

Ние даваме панакот с агар-агар да замръзне (3-5 часа, в зависимост от размера на формата, можете да дори и при стайна температура). Преди засаждане разделят краищата на продукта от краищата на матрицата с нож, клечка за зъби или шиш за шишчета. Силиконовите форми са достатъчни, за да бъдат смачкани, така че да вървят с кокили, обикновено самите ръбове са добре разделени, без помощни елементи.

Оставете панакасата да замръзне

Поставете табела върху матрицата с панакота, освобождавайки я и го завъртете.

Поставете го на чиния с панакот

В повечето случаи котката на котката се сервира със сладък сироп или сос. Но за мен е особено удоволствие да го ям с кисело пресни плодове. Въпреки това, за вас всъщност никой не забранява да вземе както сироп, така и плодове!

Панакота с агар-агар

Бон апетит!

Снимка на панакоти с агар-агар

Помогнете на себе си!

Панакота рецепти с агар агар