A növényi töltelék manty az év bármely időszakában az asztalhoz jön. Az edény alkalmas napi böjtölésre.

Az összetevők

tésztához:

Liszt – 500 g

Víz 250 ml

Só – 1 tk. (dia nélkül)

töltelék:

Káposzta – 1/4 fej

Sárgarépa – 1 db.

Burgonya – 3 db.

Hagyma – 3 db.

Zira – 0,5 ts.

Fekete bors – ízlés szerint

Növényi olaj – 3 evőkanál.

Bow zöld – 0,5 gerenda

Cilantró – ízlés szerint

Só – ízlés szerint

  • 137 kCal
  • 2 óra 10 perc.

Főzés

A Manti egy nemzetközi étel. A hagyományos töltelék a hús, de gyakran gazdagabb íze a zöldségek – burgonya és sütőtök kitöltésében. Soha nem hallottam ezt Üzbegisztánban, valahol főzött vagy kiszolgált zöldségféléket, teljesen hús nélkül.

Bevallom egy ilyen lehetőség meglétét, és ma felkészítjük a zöldségfürtöt. A betöltés különböző lehet, attól függően, hogy a hűtőszekrényben zöldségek vannak. Van egy egyszerű szett – burgonya, sárgarépa, káposzta és hagyma. Nem lesz felesleges felvenni a süteményt a töltelékre, ami megkapja a kívánt édességet, de amíg a polcokon meg nem jelenik, elengedjük.

Tehát, hogy zöldséggel főzöldséget készítsen, vegye be a listán szereplő összes ételeket.

Hozzávalók a zöldségrákhoz

A töltéshez minden zöldséget, kivéve a sárgarépát, vágni kell, ne dörzsölje, nehogy burgonyapürét kapjon a tésztába. Kombináljuk a kockára vágott burgonyát, vékony szalmát – káposzta, hagyma, zöld hagyma, koriander, reszelt sárgarépa. Só, növényi olaj, zir és fekete bors hozzáadásával. Keverjük jól. Jobb lesz, ha a tölteléket közvetlenül a köpeny elkészítése előtt készítik elő, és a tésztát először keverik össze, mivel minden zöldség gyorsan leválasztja a levét.

Grillezd a zöldségeket

A teszthez csak vízre, lisztre és sóra van szükségünk. Hozzáadhat egy kanál növényi olajat, de nem adtam hozzá.

Hozzávalók tésztához

Gyúrja a puha tésztát. Amint a tészta leáll az asztalra és a kezekre, készen áll. Fedjük le egy törülközővel, és hagyjuk 10 percig feküdni.

Gyúrja a tésztát

Ossza a tésztát három részre a könnyű használat érdekében. Az egyik rész a gördüléshez, a többi pedig egy törülköző alatt. Roll a tésztát egy vékony réteg, vágott négyzetek. Helyezze a töltést a tér közepére.

Helyezze a tölteléket a tésztára

Azok számára, akik nem értik, hogyan kell formázni a mantákat, megpróbálom megmutatni ezt a folyamatot. Először a tésztának ellentétes sarkát kell csatlakoztatnia: keresztben. Az első, majd a második. Lesz egy négyzet a töltelékkel.

Csatlakoztassa a tészta sarkait

Ezután csatlakoztassa a fennmaradó sarkokat, kettőt az egyik oldalon és kettőt a másikon. Nagyon egyszerű. Nem takarom el a lyukakat és a lyukakat, amelyek keletkeztek, hagytam őket kilépni a gőzből.

Vakizni a manti

Készítsünk fel mantovarki szinteket. Öntsük a növényi olajat egy csészealjba. Mielőtt elkészítené a kész mantiet a rétegvastagságra, be kell dugja a fenéküket a növényi olajba. Zárja le a fedelet, és 40 percig forralja fel a vizet.

Tegye a manti a mantovarku

Minden mártással tálaljuk tetszés szerint. A töltés puha, illatos és nagyon finom.

A növényi manti receptje