Подгответе патладжана по различни начини – те са пържени, варени, изпечени и дори изсушени. Сега ще ги изпечем във фурната!

Съставките

Патладжан – 2 бр.

  • 24 kCal
  • 1 час

Процес на готвене

Много от нас обичат патладжана. Подгответе ги по различни начини – те са пържени, варени, изпечени и дори изсушени. Но за добре познатата жена, патладжанът ганушъ е изпечен. Патладжани, печени изцяло във фурната, с добавяне на чесън, ароматни билки и подправки – деликатен и вкусен аперитив. Тя с нетърпение яде от месоядците като гарнитура и вегетарианци.

Как да се пекат патладжани в печката изцяло? Нека се опитаме да го разберем!

Снимка на патладжани, изпечени изцяло във фурната

За да печете патладжани, се нуждаем от патладжан и фурна. Друго фолио, което за удобство можете да облицовате листа за печене. Тогава не е нужно да го измивате.

Съставки за патладжани, изпечени изцяло във фурната

Така че ще покрием листа за печене с фолио.

Покрийте тавата за печене с фолио

Патладжана ноктите с вилица 2-3 пъти. Това се прави, така че патладжаните не “експлодират”, когато са изпечени.

Поставете патладжаните върху фолиото

Изпращаме патладжани на фурната, загряваме до 190-200 градуса и подготвяме 35-45 минути. Времето зависи от размера на зеленчуците. В някои случаи патладжанът се препоръчва да се обърне към друг варел за по-добро изпичане. Но моята пещ се нагрява равномерно от всички страни и така не превръщам патладжана.

Поставете патладжана във фурната

Патладжани, изпечени в печката изцяло, готови. Когато се охладят малко, ще ги отлепим.

Печете патладжани

Нежната и сочна пулпа от печени патладжани е готова. И тогава, както се казва, това е въпрос на технология! Добавете чесън, лук, домати или босилек по ваш вкус! Изрежете на малки парченца, сламки или ги смилате с миксер. Зареждайте с масло и оцет. Всичко е във вашите ръце!

Извадете патладжана от патладжан

Рецепта за патладжани, изпечени изцяло във фурната