Kuhamo ukusno, jednostavno i brzo kvas od svježeg soka od jabuka kod kuće.

Sastojci

Voda – 3 l

Sok od jabuka – 1 l

Šećer – 200-300 g (na okus)

Suhi kvasac – 0,5-1 tsp.

Instant kava – 1 tsp. (Nije obavezno)

  • 33 kCal
  • 2 sata

Proces kuhanja

Danas želim podijeliti s vama recept za jednostavnu i ukusnu domaću jabučnu kvazu. Modest u strukturi, jednostavno i brzo za pripremu, ovaj napitak ima blagi okus ukusna i savršeno osvježenje, toliko godina je vrlo popularna u mojoj obitelji. Proizveden je na bazi vode, uz dodatak male količine soka od jabuke, prstohvat kvasca i šećera, kvas dobiti najbolje od slatkog, pjenušava sa svjetlom, suptilno kiselosti i vrlo ukusan jabuka aftertaste. Koji nije manje ugodan, u toploj sezoni kvas je već drugi dan spremna za stol. U ljetnoj vrućini takvo piće pravi je spas! Pokušajte ga!

Recept za kvasc od jabuka iz svježih jabuka kod kuće

Pripremite sastojke na popisu.

Sastojci za kvasc od jabuka iz svježih jabuka kod kuće

Kuhajte 3 litre vode. Kad voda boils, isključite vatru, dodajte šećer i dobro izmiješajte, tako da se šećer potpuno otopi.

Ulijte šećer u vodu

Ohladiti na sobnu temperaturu, vodu ili barem na 36-38 stupnjeva (ako je voda toplija, kvasac skuhati i umrijeti ne fermentira).

Za zagrijavanje vode

Dodajte kvasac. Ponovno promiješati kako bi se kvasac potpuno otopio.

Posipajte kvasac

Ulijte u sok od jabuka.

Sipati sok od jabuka

Ako želite, dodajte 1 žličicu. instant kava. Dodavanje male količine kave učinit će boju kvas više zasićeno i dati ugodan okus. Možete kuhati kvare sa ili bez kave, svaka je opcija dobra na svoj način, stoga preporučujem da isprobate svaki od njih.

Dodajte kavu

Još jednom dobro miješajte. Izlijte kvazu u plastične boce i čvrsto zatvorite. Ako u ovoj fazi prstima pritisnete bočicu bočice – plastika će se lako unaprijediti.

Ostavite kvas na sobnoj temperaturi jedan dan, a zatim pokušajte ponovno stisnuti bocu prstima. Ako je plastika savitljiva – ostavite kvaz na vrućini još nekoliko sati, a ako je boca teško dotaknuti – kvad je gotovo spreman. U hladnoj sezoni, proces sazrijevanja kvasa može potrajati i do 2 dana.

Izlijte kvazu u bočicu

U ovoj fazi, Kvas je ukusna, gazirana i pjenasta (pogotovo u ljetnim vrućinama, kada je vrlo aktivan fermentacija), ali ako neka ga skuhati za piće, to će biti još bolje!

Stavite kvas u hladnjak još jedan dan, a zatim ga poslužite na stolu.

Gotova kvadrat jabuka iz svježih jabuka kod kuće

Domaći kvadrat jabuka spreman je! Spremite piće u hladnjak i poslužite rashlađeno.

Fotografija jabuke kvasa od svježih jabuka kod kuće