Paistettua perunaa, jossa on sieniä ja sipulia – yksinkertaisin toinen ruokalaji syvällistä lounasta tai illallista perhepiirissä! Valmista se?

Ainesosat

Perunat ja bataatti – 500 g

Sienet – 300 g

Sipuli – 150 g

Valkosipuli – 1 hammas

Kasviöljy – 3 l.

Suolaa ja pippuria – maistaa

Fenkoli vihreät – 10 g

  • 84 kCal
  • 45 min.

Ruoanvalmistusprosessi

Muistan, kun poikani kasvoi ja kykeni kypsentämään jotain itseäni, olen usein määrännyt hänet valmistamaan paistettuja perunoita sienillä ja sipulilla. Nämä tuotteet ovat aina olleet talossamme. Lapsi yritti kovasti, ja palaten työstä pöydällä oli valtava paistinpannu, jossa oli paistettuja perunoita, sieniä ja sipulia. Nyt hänen perheelleen valmistaa tätä ruokia, ja joskus hemmekin heitä ja perhettäni.

Paistettua perunaa, jossa on sieniä ja sipulia, on hyvin yksinkertainen ruokalaji, joka antaa tilaa kokeille. Sienet voidaan ottaa mukaan: oyster-sieni, herkkusieni, valkoinen, metsä. Voit käyttää sekä pastöroituja että jäädytettyjä. Esimerkiksi tänään tarjoan sinulle version tästä lautasesta. Käytän sieniä pankkeja eikä tavallista perunat lisätä bataatti – bataatit, viime aikoina olen ollut kovasti tämäntyyppisen peruna.

Ainekset paistettuja perunoita sieniä ja sipulia varten

Perunani, puhdas ja leikattu ohuiksi laatoiksi. Minulla on erikois veitsi, leikannut heille perunat, odotin lapsiperheä, halusin yllättää heidät.

Leikkaa perunat ja sipulit

Paistinpannussa kaada kaikki kasviöljy. Laitoimme paistinpannun tulelle ja anna öljyn lämmetä, levitämme perunat voiksi. Paista hieman perunoita, kunnes läpinäkyvyys – 10-12 minuuttia.

Ruiskaa perunat porkkanoilla

Sipuli leikataan neljänneksiin. Jos sinulla on tuoreita sieniä, leikkaa ne levyiksi. Leikasin sienet puolihuuhteluun.

Leikkaa sipulit ja sienet

Siirrä leikatut sipulit ja sienet perunoihin ja paista kaikki kasvikset vielä 15 minuuttia sekoittaen toisinaan.

Lisää sieniä sipulilla

Lisää suolaa ja pippuria vihannesten kypsentämisprosessissa. On parempi suolaa vihanneksia, kun ne ovat jo alkaneet mehua.

Kaada suolaa ja pippuria

Kokeile perunoita maistelemaan. Jos se on jo pehmeää, add hienonnettua tilliä ja läpi valkosipuli paina, lisää vain pari ruokalusikallista vettä, peitä pannulla kansi ja muhennos perunat kannen alla vielä 5 minuuttia. Poista sitten paistinpannu tulesta.

Peruna saadaan pohjalla rapea ohutkuori ja jää mehuksi päälle. Sydämellinen, maukkaita ja kauniita!

Laita vihannekset ja valkosipuli

Paistetut perunat sienten ja sipulien kanssa ovat valmiina. Pikemminkin soita koko perheelle pöydälle ja ole ensimmäistä aikaa saada paistettua perunaa ja sieniä pannun pohjasta!

Kuva paistettuja perunoita sieniä ja sipulia

Bon appetit!

Resepti paistettuja perunoita varten sieniä ja sipulia varten