Κλασσικά γερμανικά ντόνατς Berliner (Krapfen) με μια γέμιση μαρμελάδας ή μαρμελάδας. Μια μεγάλη προσθήκη σε οποιοδήποτε πάρτι τσαγιού.

Τα συστατικά

Αλεύρι – 500 γρ

Ζάχαρη – 60 g

Γάλα – 270 ml.

Κρόκο αυγού – 2 τεμ.

Βούτυρο – 45 γρ.

Ζάχαρη βανίλιας – 2 πακέτα

Νωπή ζύμη – 40 g ή ξηρά 9 g

Ζαχαροπλαστική (φράουλα) – 100 γρ

Ζάχαρη σκόνη – 50 g

Φυτικό λάδι – 0,5 l

Αλάτι

  • 439 kCal
  • 40 λεπτά.

Διαδικασία μαγειρέματος

Το Berliner είναι το πιο νόστιμο ντόνατ με γέμιση. Η πλήρωση πρέπει απαραίτητα να είναι από μαρμελάδα φράουλας ή κεράσι, από πάνω τέτοια ντόνατς ραντίζονται με σκόνη ζάχαρης. Αυτά είναι τα πιο διάσημα ντόνατς στη Γερμανία. Εάν δεν τα δοκιμάσατε ακόμα, σας προτείνω να τα κάνετε μόνοι σας. Είναι πολύ απλό.

Υπάρχει πολλή συζήτηση σχετικά με τη συμμετοχή των Βερολίνου σε μια συγκεκριμένη χώρα και την προέλευσή τους. Στην πραγματικότητα εφευρέθηκαν τον 18ο αιώνα ένας μάγειρας στο Βερολίνο. Ήθελε να συμμετάσχει στον πόλεμο, αλλά δεν είχε ληφθεί για υγεία και έπειτα ήρθε με τέτοια ντόνατς με τη μορφή πυροβόλων. Σήμερα οι Βερολινέζοι σε κάθε μέρος της Γερμανίας έχουν το δικό τους όνομα … ονομάζονται επίσης Krapfen, το οποίο σε μετάφραση ακούγεται σαν ένα μουνί. Οι βαυαρινοί, για παράδειγμα, ονομάζονται αρκετά διαφορετικά και ψήνουν πολύ μεγάλοι, βάζουν τη μαρμελάδα στο γέμισμα και το επάνω λούστρο. Στο μέρος μας της Γερμανίας, στη Βόρεια Ρηνανία, οι φιόροι Βερολινέζοι είναι προετοιμασμένοι ακριβώς όπως και σε αυτή τη συνταγή. Ας αρχίσουμε λοιπόν!

Προετοιμάστε τα προϊόντα για το krippenov.

Συστατικά για ντόνατς berliners

Ζυμώνουμε τη ζύμη. Στο ζεστό γάλα, προσθέστε ζύμη, κρόκους, ζάχαρη, αλάτι, βούτυρο λιωμένο. Σταδιακά ρίχνουμε το αλεύρι.

Ζύμη για δωρητές δωρητών

Βάλτε τη ζύμη σε ζεστό μέρος, αφήστε την να σηκωθεί.

Η τελική ζύμη τυλίγεται στο στρώμα. Πάχος 1,5 εκ. Κόψτε ένα ποτήρι κούπα. Ας τους αφήσουμε στο τραπέζι, καλυμμένο με πετσέτα, για μια ώρα.

Έτσι πρέπει να σηκωθούν.

Φυτικό λάδι θα ζεσταθεί σε ένα τηγάνι. Ρίχνουμε πολύ λάδι. Όταν το λάδι είναι έτοιμο, τηγανίζουμε τα ντόνατς για 2 λεπτά σε κάθε πλευρά. Η ετοιμότητα του πετρελαίου είναι εύκολο να προσδιοριστεί αν βάλεις μια ξύλινη σπάτουλα μέσα του. Εάν υπάρχουν φυσαλίδες γύρω από αυτό, τότε το λάδι είναι έτοιμο να λειτουργήσει.

Γυρίστε τα ντόνατς πάνω.

Τελειωμένα γερμανικά ντόνατς Οι Βερολινέζοι έβαλαν χαρτοπετσέτες για να απομακρύνουν το πετρέλαιο.

Τώρα πάρτε την μαρμελάδα και να την καλέσετε στη σύριγγα ζαχαροπλαστικής. Χρησιμοποιώντας μια σύριγγα, κάνουμε διάτρηση στην πλευρά των ντόνατς, και γεμίζουμε τα ντόνατς. Πάνω από αυτά, πασπαλίζετε άφθονα με τη σκόνη ζάχαρης.

Γερμανικά ντόνατς Βερολινέζοι είναι έτοιμοι.

Καλό φαγητό!

Μια άλλη φωτογραφία από νόστιμα ντόνατς με μια γέμιση.

Ντόνατς Βερολινέζοι