Ζύμη ζύμης για πίτες στο γάλα, το έχω δοκιμάσει περισσότερο από μία φορά και ψήνω μαζί της και πίτες και πίτες με διαφορετικά γέμιση …

Τα συστατικά

Αλεύρι 400-430 g

Γάλα – 200 ml

Αυγά – 2 τεμ.

Νωπή ζύμη – 16 γρ

Ζάχαρη – 40 g

Αλάτι – 3/4 κουταλιές της σούπας.

Βούτυρο – 35 γραμ

  • 261 kCal
  • 1 ώρα 50 λεπτά.

Διαδικασία μαγειρέματος

Νωρίτερα, όταν δεν έκαψα πίτες και φοβόμουν να το σκεφτώ, μου φάνηκε ότι το ψήσιμο με μια δοκιμή ζύμης είναι μια πολύ δύσκολη διαδικασία. Πιο συγκεκριμένα, όχι το ψήσιμο, αλλά η προετοιμασία αυτής της ζύμης ζύμης. Αλλά μόλις το δοκίμασα, συνειδητοποίησα ότι δεν πρέπει να φοβάστε να αρχίσετε τα πειράματά σας με μια τέτοια δοκιμή, γιατί στην πραγματικότητα δεν υπάρχει τίποτα περίπλοκο σε αυτό. Το κύριο πράγμα είναι να παρατηρήσετε όλες τις αναλογίες και την τεχνική της προετοιμασίας, τότε το αποτέλεσμα σίγουρα θα σας ευχαριστήσει.

Η πρώτη μου εμπειρία έδειξε ότι ακόμη και οι συνταγές σε βιβλία δεν είναι πάντοτε ιδανικές, οπότε ο δεύτερος φούρνος μου με τεστ ζύμης ήταν ήδη σε υψηλότερο επίπεδο, επειδή οι αναλογίες των συστατικών μου διορθώθηκαν. Κάνω ζύμη ζύμης στις γαλακτοκομικές πίτες και παίρνω πάντα φρέσκο ​​ή, όπως λέγεται, ζύμη ζωντανή. Και εξακολουθώ να χρησιμοποιώ κλίμακες κουζίνας και σας συμβουλεύω.

Η δεδομένη ποσότητα των συστατικών είναι αρκετή για δύο μικρές πίτες, ή κάνω μια μεγάλη πίτα, και υπάρχουν ακόμα μερικά cheesecakes ή πίτες. Εάν κάνετε μια πίτα, τότε αρκετά για 20-24 πίτες, ανάλογα με το μέγεθός τους.

Έτσι, πάρτε όλα τα προϊόντα στη λίστα. Φροντίστε να σημειώσετε ότι τα αυγά, η μαγιά και το γάλα θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και ακόμη και ο καλύτερος τρόπος να ζεσταθεί το γάλα είναι να το ζεστάνετε λίγο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι καυτή.

Συστατικά για ζύμη ζύμης για γάτες

Κόβουμε το αλεύρι σε ένα βαθύ μπολ. Αυτό θα το κορεσμόσουμε με οξυγόνο, και το ψήσιμο με μια τέτοια δοκιμή θα είναι ευάερο και απαλό. Πάρτε ακριβώς 400 γραμμάρια αλεύρι, και αν είναι απαραίτητο, στη συνέχεια προσθέστε περισσότερα.

Κοσκινίστε το αλεύρι

Ας προσθέσουμε λίγο ζεστό γάλα στη μαγιά, έτσι ώστε η ζύμη να διαλύσει.

Ρίξτε τη ζύμη με γάλα

Σε αλεύρι, κάντε μια βαθιά και ρίξτε σε διαλυμένη ζύμη.

Ρίξτε τη ζύμη με γάλα στο αλεύρι

Εκεί ρίχνουμε λίγο γάλα.

Ρίχνουμε το γάλα

Ανακατέψτε το αλεύρι στο υγρό από τις άκρες της χοάνης, ανακατέψτε τη μάζα με ένα κουτάλι. Προσθέστε λίγο ζάχαρη, αρκετά 10 γραμμάρια, έτσι ώστε η ζύμη θα λειτουργήσει καλύτερα.

Ρίξτε τη ζάχαρη

Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα, ανακατεύοντας το αλεύρι από τις άκρες, αλλά όχι όλα. Θα είναι μια opara, τώρα πρέπει να δοθεί χρόνος για να την αυξήσει 2-3 φορές. Θα έχει χρόνο να το κάνει σε 25-30 λεπτά. Καλύψτε το μπολ με μια πετσέτα και αφήστε το μόνο για αυτή τη φορά. Εν τω μεταξύ, το opara αυξάνεται, λιώνει το βούτυρο και χτυπά τα αυγά σε ένα μπολ, χτυπάει λίγο με ένα πιρούνι.

Χτυπήστε τα αυγά και λιώστε το βούτυρο

Μετά το πέρασμα της παραπάνω ώρας, αφαιρούμε την πετσέτα από το μπολ και βλέπουμε ότι το opara έχει αυξηθεί τέλεια, μπορείτε να προετοιμάσετε περαιτέρω τη ζύμη.

Αφήστε το opare να εμφανιστεί

Βάζουμε το λιωμένο αλλά όχι καυτό λάδι, ρίχνουμε το αλάτι.

Ρίξτε λάδι

Ρίχνουμε τα αυγά και προσθέτουμε το υπόλοιπο της ζάχαρης, ανακατεύουμε τα πάντα μαζί, προσθέτοντας αλεύρι.

Προσθέστε αυγά, ζάχαρη και αλεύρι

Μπορεί να είναι ότι πρέπει να προσθέσετε λίγο περισσότερο αλεύρι, εξαρτάται από την ποιότητά του, την υγρασία. Μεσέμ ζύμη χέρι για περίπου 5-7 λεπτά και να δούμε τη συνοχή της, δεν θα πρέπει να είναι απότομη, θα πρέπει να είναι μαλακό. Έτσι φαίνεται.

Ζυμώνουμε τη ζύμη

Και πάλι, καλύψτε το με μια πετσέτα, θα ήταν καλύτερα αν η πετσέτα είναι ελαφρώς υγρή. Αφήστε τη ζύμη για 1 ώρα για να πλησιάσετε, μην τον ενοχτείτε όλο αυτό το διάστημα. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, μπορείτε να ετοιμάσετε μια γέμιση για πίτες ή πίτες. Μετά από μια ώρα, αφαιρούμε την πετσέτα, ζύμη ζύμης για πίτες στο γάλα είναι έτοιμη. Δείτε πώς αυξήθηκε.

Προσέγγιση της ζύμης

Ακριβώς γυρίστε το και βάλτε το στην επιφάνεια εργασίας, πασπαλισμένο με αλεύρι. Τώρα η ζύμη είναι καλύτερο να μην ζυμώνει, αρκεί να το ζυμώσετε αρκετές φορές, ώστε να μην κολλάει στα χέρια σας. Όσο λιγότερο είναι τώρα να ζυμωθεί, θα είναι το φιαλίδιο του τελικού προϊόντος.

Συνταγή ζύμης ζύμης για γάτες

Κυριολεκτικά μερικές κινήσεις και η ζύμη είναι έτοιμη για χρήση! Αυτή η ζύμη ζύμης στο γάλα είναι ιδανική για ψήσιμο πίτας και πίτας. Δοκιμάστε το και είστε μια τέτοια ζύμη, σίγουρα θα πετύχετε!

Φωτογραφία ζύμης ζύμης για γάτες